
Kjøttkaker
oppskrift på saftig og smakfull kjøttkaker, perfekt for en enkel og god middag. lær hvordan du lager klassiske kjøttkaker hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp tørre brødsmuler
- 2. 1/4 kopp melk
- 3. 1 middels løk, finhakket
- 4. 5 hvitløksfedd, knust
- 5. 1 egg
- 6. 3 teskjeer fennikelfrø, ristet
- 7. 1 spiseskje kosher-salt
- 8. 1 teskje svart pepper
- 9. 3/4 kopp fersk flatbladpersille, hakket
- 10. 1 kopp MP-saus, oppskrift følger
- 11. 3/4 pund storfekjøtt, karbonadedeig
- 12. 3/4 pund kalv, karbonadedeig
- 13. 3/4 pund svinekjøtt, karbonadedeig
- 14. Millionærens relish, oppskrift følger
- 15. 1 kopp balsamicoeddik
- 16. 1 kopp eplecidereddik
- 17. 1/4 kopp svartstrup molasse
- 18. 1/4 kopp mais sirup
- 19. 1/3 kopp sjalottløk, finhakket
- 20. 2 spiseskjeer finhakket estragon
- 21. 1 spiseskje chipotle-pepper
- 22. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 23. 1/2 teskje sambal oelek*
- 24. 1/4 kopp tørkede dadler, uten stein og hakket
- 25. 1/4 kopp tomatpuré
- 26. 1/4 kopp brunt sukker
- 27. 1 spiseskje soyasaus
- 28. 1 1/2 teskjeer finhakket hvitløk
- 29. 1 1/2 teskjeer tamarindpasta*
- 30. 1 teskje Dijon-sennep
- 31. 1 teskje kosher-salt
- 32. 1 klype natron
- 33. 2 agurker, skrelt, frøet og finhakket (ca. 4 kopper)
- 34. 1 stor løk, finhakket
- 35. 1 liten sterk pepper, frøet og finhakket
- 36. 1 teskje kosher-salt
- 37. 3/4 kopp sukker
- 38. 1/2 kopp hvit eddik
- 39. 2 teskjeer sennepsfrø
- 40. 1 teskje sellerifrø
- 41. 1/4 teskje malt nellik
- 42. 1/2 teskje gurkemeie
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: en brødform på 23 x 13 x 8 cm, en foodprocessor eller blender.
- 22. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
- 33. Bland brødsmuler og melk i en stor bolle. Sett til side.
- 44. Bland løk, hvitløk, egg, fennikel, salt, pepper, persille og 1/2 kopp av MP-sausen. Tilsett brødsmulblandingen og bland godt. Vend forsiktig inn de hakkede kjøttypene.
- 55. Press denne blandingen ned i brødformen. Hell resten av MP-sausen over. Sett formen på et stekebrett og stek i ca. 1 time og 10 minutter, til en øyemålstermometer viser 70 grader Celsius. La hvile i minst 15 minutter før du skjærer i den.
- 66. Server varm, gjerne med Millionaire's Relish.
- 77. I en stor rustfri stålkjele, bland alle ingrediensene unntatt salt og natron. Kok opp blandingen på høy varme, reduser deretter til middels-lav varme. La det småkoke forsiktig i ca. 20 minutter, av og til omrøring. La blandingen avkjøle i minst 15 minutter før den tilsettes i foodprocessor eller blender.
- 88. Kjør sausen i porsjoner til den er jevn, og sil den deretter gjennom en fin sil for en glatt konsistens. Rør inn salt og natron, som vil bidra til å balansere syren i sausen.
- 99. Legg agurk, løk og hot pepper i en stor bolle og strø over salt. La stå i 30 minutter, før du heller av væsken.
- 1010. I mellomtiden, i en middels stor kjele over høy varme, kok opp sukker, eddik, sennepsfrø, sellerifrø, nellik og gurkemeie. Reduser varmen til middels-lav og tilsett de avdryppede agurkene, løken og hot pepperen. Kok til blandingen tykner, ca. 20 minutter.