Kald blomkålsuppe med bacon og krutonger

Kald blomkålsuppe med bacon og krutonger

Lær hvordan du lager en forfriskende kald blomkålsuppe med sprøtt bacon og sprø krutonger. Perfekt for sommermåltidet!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 brød av surdeigsbrød (ca. 225 gram), skåret i 1,3 cm terninger
  • 2. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 3. 1 ss finhakket fersk timian
  • 4. 1/2 ts kosher salt
  • 5. 1/4 ts nykvernet pepper, valgfritt
  • 6. 10 til 12 skiver tyktskåret eplevedsaltet bacon (ca. 450 gram)
  • 7. 3 ss usaltet smør, romtemperert
  • 8. 2 stilker selleri, hakket til ca. ¾ kopp
  • 9. 1 stor eller 2 små sjalottløk, tynne skiver
  • 10. Kosher salt og nykvernet pepper
  • 11. 2 hvitløksfedd, grovhakket
  • 12. 4 kopper lavsaltet kyllingkraft
  • 13. 1 ss finhakket fersk timian
  • 14. 1 hode blomkål (ca. 680 gram), delt i 1,5 cm store biter

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Til krutongene: Plasser en rist i midten av ovnen og forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 3Fordel brødterningene i ett lag på et stekebrett med høye kanter.
  4. 4Drypp over olivenolje.
  5. 5Strø timian over og krydre med salt og pepper hvis du bruker det.
  6. 6Vend godt slik at alle bitene er dekket.
  7. 7Stek til de er gylne og sprø, ca. 10 til 12 minutter.
  8. 8Sett til side for å avkjøle.
  9. 93. Til baconet: På et annet stekebrett, legg baconet i ett lag.
  10. 10Stek til det er brunt og sprøtt, ca. 15 til 17 minutter.
  11. 11La det renne av på kjøkkenpapir.
  12. 12Når det er avkjølt nok til å håndteres, hakk det opp i 1/2-tommers biter og sett til side.
  13. 134. Til suppen: I en stor kjele eller gryte, smelt smøret over middels høy varme.
  14. 14Tilsett selleri, sjalottløk, 1 teskje salt og 1/4 teskje pepper, og kok til det er mykt, ca. 4 minutter.
  15. 15Tilsett hvitløk og kok til det er aromatisk, ca. 30 sekunder.
  16. 16Rør inn kyllingkraft, timian og blomkål.
  17. 17Kok opp blandingen.
  18. 18Skru ned varmen, dekk til og la det småkoke til grønnsakene er møre, ca. 20 til 25 minutter.
  19. 195. I porsjoner, kjør suppen i en food processor til den er jevn og glatt.
  20. 20Krydre med salt og pepper etter smak.
  21. 21La suppen avkjøle til romtemperatur, og sett den deretter i kjøleskapet til den skal serveres, minst 2 timer.
  22. 226. Hell den kalde suppen i boller og pynt med krutonger og bacon.
  23. 237. Kokkens notat: Suppen kan også moses med en stavmikser.