
Kald blomkålsuppe med bacon og krutonger
Lær hvordan du lager en forfriskende kald blomkålsuppe med sprøtt bacon og sprø krutonger. Perfekt for sommermåltidet!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 brød av surdeigsbrød (ca. 225 gram), skåret i 1,3 cm terninger
- 2. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 3. 1 ss finhakket fersk timian
- 4. 1/2 ts kosher salt
- 5. 1/4 ts nykvernet pepper, valgfritt
- 6. 10 til 12 skiver tyktskåret eplevedsaltet bacon (ca. 450 gram)
- 7. 3 ss usaltet smør, romtemperert
- 8. 2 stilker selleri, hakket til ca. ¾ kopp
- 9. 1 stor eller 2 små sjalottløk, tynne skiver
- 10. Kosher salt og nykvernet pepper
- 11. 2 hvitløksfedd, grovhakket
- 12. 4 kopper lavsaltet kyllingkraft
- 13. 1 ss finhakket fersk timian
- 14. 1 hode blomkål (ca. 680 gram), delt i 1,5 cm store biter
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Til krutongene: Plasser en rist i midten av ovnen og forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 3Fordel brødterningene i ett lag på et stekebrett med høye kanter.
- 4Drypp over olivenolje.
- 5Strø timian over og krydre med salt og pepper hvis du bruker det.
- 6Vend godt slik at alle bitene er dekket.
- 7Stek til de er gylne og sprø, ca. 10 til 12 minutter.
- 8Sett til side for å avkjøle.
- 93. Til baconet: På et annet stekebrett, legg baconet i ett lag.
- 10Stek til det er brunt og sprøtt, ca. 15 til 17 minutter.
- 11La det renne av på kjøkkenpapir.
- 12Når det er avkjølt nok til å håndteres, hakk det opp i 1/2-tommers biter og sett til side.
- 134. Til suppen: I en stor kjele eller gryte, smelt smøret over middels høy varme.
- 14Tilsett selleri, sjalottløk, 1 teskje salt og 1/4 teskje pepper, og kok til det er mykt, ca. 4 minutter.
- 15Tilsett hvitløk og kok til det er aromatisk, ca. 30 sekunder.
- 16Rør inn kyllingkraft, timian og blomkål.
- 17Kok opp blandingen.
- 18Skru ned varmen, dekk til og la det småkoke til grønnsakene er møre, ca. 20 til 25 minutter.
- 195. I porsjoner, kjør suppen i en food processor til den er jevn og glatt.
- 20Krydre med salt og pepper etter smak.
- 21La suppen avkjøle til romtemperatur, og sett den deretter i kjøleskapet til den skal serveres, minst 2 timer.
- 226. Hell den kalde suppen i boller og pynt med krutonger og bacon.
- 237. Kokkens notat: Suppen kan også moses med en stavmikser.