Mørk sjokoladekremkake med rømme og hasselnøtter

Mørk sjokoladekremkake med rømme og hasselnøtter

oppskrift på en saftig mørk sjokoladekake med rømme og sprø hasselnøtter, perfekt for sjokoladeelskere. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 150 gram kake-mel
  • 2. 30 gram kakaopulver
  • 3. 1 1/4 teskje bakepulver
  • 4. 1/4 teskje natron
  • 5. 170 gram sukker
  • 6. 100 gram smør
  • 7. 2 egg
  • 8. 150 gram rømme
  • 9. 60 gram hasselnøttpasta
  • 10. 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • 11. 55 gram mørk sjokolade, smeltet
  • 12. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 13. 255 gram sukker
  • 14. 4 eggehviter
  • 15. 450 gram smør, kuttet i små biter
  • 16. 125 gram mørk sjokolade, smeltet
  • 17. 75 gram hasselnøttpasta
  • 18. 190 gram sukker
  • 19. 145 gram glukosesirup
  • 20. 349 gram kremfløte
  • 21. 1 spiseskje salt
  • 22. 2 vaniljestenger, delt på langs og frøene skrapet ut (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Til kaken: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør og mel en 20 cm rund kakeform.
  2. 22. Sikt sammen kakesikt, kakaopulver, bakepulver og natron i en bolle. Pisk smør og sukker i en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk på høy hastighet til de er godt innarbeidet. Tilsett rømme, hasselnøttpasta og olje; bland godt for å kombinere. Tilsett sjokolade og vanilje, og bland på lav hastighet til det er godt innarbeidet. Tilsett de tørre ingrediensene og bland forsiktig til alt er godt blandet.
  3. 33. Fordel røren i den forberedte kakeformen. Stek til kaken spretter tilbake når du trykker på den, eller en kakepinne kommer ut ren, ca. 25–30 minutter. La kaken avkjøle i formen på en avkjølingsrist i 10 minutter, før du tar den ut av formen for å avkjøle helt.
  4. 44. Til hasselnøtt- og sjokoladekrem: Pisk sukker og eggehviter i en kjøkkenmaskinbolle satt over et vannbad til temperaturen når 60 grader Celsius. Overfør bollen til kjøkkenmaskinen og pisk på høy hastighet med visp vedlegg til stivpiskede topper dannes, ca. 8–10 minutter. Tilsett smør, litt om gangen, og pisk til det er godt innarbeidet. Tilsett sjokolade og hasselnøttpasta, og bland godt.
  5. 55. Til salt karamell: Varm sukker og glukosesirup i en panne over middels varme til sukkeret smelter og karamelliserer. Ta av varmen og tilsett fløte, salt og vaniljefrø hvis du bruker det; rør for å blande. Sett pannen tilbake på varmen og kok opp karamellen. Ta av varmen og la den avkjøle til romtemperatur.
  6. 66. For montering: Skjær kaken horisontalt i tre lag, hver ca. 0,8 cm tykke. Plasser ett lag på