Biffgulasj

Biffgulasj

Lær hvordan du lager en klassisk beef goulash med denne enkle oppskriften. Perfekt for en varmende middag på høsten og vinteren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 135 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 skiver bacon, hakket
  • 2. 1,4 kg benfri storfekjøttskank, trimmet og skåret i 5 cm store terninger
  • 3. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 4. 3 ss hvetemel
  • 5. 2 ss olivenolje
  • 6. 2 mellomstore løk, hakket
  • 7. 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 8. 2 ovnsstekte røde paprika, skrellet og skåret i skiver
  • 9. 3 ss ungarsk søt paprika
  • 10. 2 ts karvefrø, ristet og malt
  • 11. 2 ss rødvinseddik
  • 12. 1 boks (425 g) hele hermetiske tomater, knust for hånd
  • 13. 6 dl storfekraft med lavt saltinnhold
  • 14. 4 russetpoteter, skrelt og skåret i tykke skiver
  • 15. 1/2 kopp rømme
  • 16. Hakket flatbladpersille, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Sett en stor, tung gryte over middels varme og tilsett baconet. Stek i omtrent 5 minutter til det er sprøtt, og legg det på et kjøkkenpapir for å renne av. Sett til side. Tilsett storfekjøttet i den varme baconfettet og brun det jevnt på alle sider, vend med tang; krydre rikelig med salt og pepper. Mens storfekjøttet brunes, dryss melet jevnt over i gryten og rør kontinuerlig for å løse opp eventuelle klumper. Tilsett litt olje om nødvendig for å forhindre at kjøttet setter seg fast i bunnen av gryten.
  2. 22. Ha i løk, hvitløk, grillede paprika, paprika og karve; kok og rør i 2 minutter til det begynner å dufte. Rør inn eddik, tomater og buljong. Kok opp, senk deretter varmen og la det småkoke i 1 time, under lokk, og rør av og til.
  3. 33. Tilsett potetene. Smuldre det reserverte baconet i gryten og la det småkoke i ytterligere 30 minutter, delvis under lokk, til potetene er møre. Krydre med salt og pepper. Ta gryten av varmen og rør inn rømme rett før servering. Pynt med hakket persille.