
Helstekt laks med salt
Lær hvordan du lager hele saltbakt laks med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull og imponerende hovedrett, ideell for helgekos eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit.
- 22. Krydre hulrommet i laksen med Maldonsalt og pepper. Fyll hulrommet med fennikelfrø og stilker.
- 33. Fyll bunnen av en stor steke- eller bakepanne med et lag salt på 1/2 tomme. Plasser fisken på siden, oppå saltet. Pakk det resterende havsaltet over fisken, slik at den er helt dekket med minst 1/2 tomme salt over hele. Hvis hodet og halen stikker ut av pannen, legg et dobbelt lag med kraftig aluminiumsfolie under halen og hodet for å forhindre at saltet faller ut i ovnen. Strø 2 spiseskjeer vann over saltflaten.
- 44. Sett stekepannen i ovnen, og stek laksen til den er gjennomstekt, ca. 45 til 60 minutter. For å sjekke om fisken er ferdigkokt, stikk en metallspyd eller kjøkkenpinne gjennom saltet og inn i den tykkeste delen av fisken. Dra ut spydet: Hvis det er varmt å ta på, er laksen ferdigkokt. Sett pannen på en rist, og la den hvile til den er kald nok til å håndteres.
- 55. Bruk fingrene til å bryte av saltkrusten på toppen av fisken; skinnet skal ha festet seg til saltet og skal kunne skrelles av når du gjør dette. Hvis skinnet ikke løsner når du fjerner saltet, bruk en liten skarp kniv til forsiktig å løfte skinnet bort fra fileten. Løft forsiktig ut hele fisken av pannen. Skrell bort eventuelt gjenværende skinn og salt som har festet seg til undersiden; legg fisken på et skjærebrett.
- 66. Skjær filetene av bena, og server ved romtemperatur, pyntet med Salsa Verde.
- 77. Salsa Verde:
- 88. 1 bunt fersk flatbladpersille, blader plukket
- 99. 1 bunt fersk basilikum, blader plukket
- 1010. 1 liten bunt fersk mynte, blader plukket
- 1111.