Agurk- og raita

Agurk- og raita

oppskrift på cucumber raita, en frisk indisk yoghurtbasert saus med agurk, perfekt som tilbehør til krydrete retter. enkelt å lage og veldig godt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper naturell lettmelk yoghurt
  • 2. 1 rød løk, delt i fire og tynne skiver
  • 3. 1 engelsk agurk, skrelt, frøet ut og revet
  • 4. 1/4 kopp fersk sitronsaft (omtrent 1 sitron)
  • 5. 1 spiseskje hakkede ferske mynteblader
  • 6. 1 spiseskje hakket fersk korianderblad

Fremgangsmåte

  1. 1Dekk en sil med osteklede eller muslin. Plasser en stor bolle under silen. Ha yoghurten i silen og la den stå ved romtemperatur i omtrent fire timer, eller dekk den til og sett den i kjøleskapet over natten. Kast ut væsken som har rent ut i bollen, og fortsett med oppskriften. Tilsett løk, agurk, sitronsaft, mynte og koriander, og bland godt.