
Gulrotsalat med rosiner og sherryeddik
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull gulrotsalat med rosiner og sherryeddik. Enkel oppskrift som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 teskje Dijon-sennep
- 1/4 kopp sherryeddik
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp fruktig spansk olivenolje
- 1/2 kopp amontillado eller annen fullsmakende sherry, som Cream
- 3/4 kopp gule rosiner
- 680 gram unge, møre gulrøtter, kuttet i 1/8 tommers julienne-strimler
Fremgangsmåte
- 1I en stor serveringsbolle, visp sammen sennep, eddik, salt og pepper. Hell olivenoljen i en tynn stråle under stadig visping til det er helt emulsifisert. Sett til side.
- 2I en liten kjele, bland sherry og rosiner, og varm opp til rett under kokepunktet. Fjern fra varmen og la det trekke i 20 minutter, rør av og til.
- 3Når retten er klar til å servere, bland gulrøttene med rosiner og all væsken de har ligget i i bollen med vinaigretten. Vend godt slik at alle ingrediensene blir jevnt dekket, og server umiddelbart.