Gulrotsalat med rosiner og sherryeddik

Gulrotsalat med rosiner og sherryeddik

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull gulrotsalat med rosiner og sherryeddik. Enkel oppskrift som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 teskje Dijon-sennep
  • 2. 1/4 kopp sherryeddik
  • 3. 1/2 teskje salt
  • 4. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 5. 1/4 kopp fruktig spansk olivenolje
  • 6. 1/2 kopp amontillado eller annen fullsmakende sherry, som Cream
  • 7. 3/4 kopp gule rosiner
  • 8. 680 gram unge, møre gulrøtter, kuttet i 1/8 tommers julienne-strimler

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor serveringsbolle, visp sammen sennep, eddik, salt og pepper. Hell olivenoljen i en tynn stråle under stadig visping til det er helt emulsifisert. Sett til side.
  2. 22. I en liten kjele, bland sherry og rosiner, og varm opp til rett under kokepunktet. Fjern fra varmen og la det trekke i 20 minutter, rør av og til.
  3. 33. Når retten er klar til å servere, bland gulrøttene med rosiner og all væsken de har ligget i i bollen med vinaigretten. Vend godt slik at alle ingrediensene blir jevnt dekket, og server umiddelbart.