Søt og sur fiskefilet

Søt og sur fiskefilet

Lær hvordan du lager deilige søt og sur fiskefilet med en enkel oppskrift. Perfekt som hovedrett for hele familien, med balansert smak og sprø tekstur.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 spiseskjeer ananas- eller appelsinjuice
  • 450 gram torskefilet, skåret i 5 cm store biter
  • Havsalt og nykvernet hvit pepper
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 teskje revet og skrelt ingefær
  • 1 rød paprika, skåret i 1,5 cm biter
  • 1 gul løk, skåret i 1,5 cm biter
  • Én 230 grams boks ananasbiter i juice
  • 2 spiseskjeer riseddik
  • 2 spiseskjeer lys soyasaus
  • 1 teskje brunt sukker
  • 1 stor spiseskje maisstivelse
  • 1 vårløk, skåret i skiver, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: bambusdampkurv
  2. 2Kok opp en wok eller en stor kjele fylt halvveis med vann, og la det småkoke. Del fisken mellom to tallerkener som får plass i bambusdampkurvens lag. Strø fisken med havsalt og nykvernet hvit pepper. Drypp 1 til 2 spiseskjeer ananasjuice over hver tallerken med fisk. Plasser tallerkenene i dampkurven, dekk til, og sett den oppå det småkokende vannet. Damp fisken til kjøttet blir hvitt og lett kan trekkes fra hverandre, ca. 7 til 8 minutter. Ta ut dampkurven fra woken og sett den til side, hold fisken dekket.
  3. 3Til sausen: Sett en wok over høy varme, og når den er varm, tilsett oljen. Ha i hvitløk og ingefær, og kok til det dufter godt, mindre enn ett minutt. Tilsett de røde paprikaene og løken, og vend dem rundt til de er møre, ca. ett minutt til. Ha i ananasbitene og saften deres. Tilsett eddik, soyasaus og brunt sukker. Kok til sausen tykner litt, ca. 1 til 2 minutter.
  4. 4Ta fisken ut på et serveringsfat. Smak til sausen og juster den om nødvendig, og hell den over fisken. Pynt med skivet vårløk.