Kale Caesar-salat

Kale Caesar-salat

oppskrift på en deilig kale cæsarsalat med sprøkål, kremet dressing og parmesan. perfekt som forrett eller lett måltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 5 kopper revet babykål
  • 2. 3 frokostradiser, tynne skiver
  • 3. 1 fennikelfrø, tynne skiver
  • 4. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 5. Saften og skallet av 1 sitron
  • 6. Kosher-salt
  • 7. Kosher-salt
  • 8. 1 hvitløksfedd, skrelt
  • 9. 1 ansjospakke på olje
  • 10. 1 eggeplomme
  • 11. Omtrent 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 12. 1/2 kopp ristet brødsmuler
  • 13. 1/4 kopp revet Parmesanost
  • 14. 1/4 kopp hakket fersk persille

Fremgangsmåte

  1. 11. Til salaten: I en stor blandingsbolle, kombiner grønnkål, reddiker og fennikel. Tilsett olivenolje, sitronsaft, finrevet sitrusskall og en klype salt, og vend det forsiktig sammen. Sett til side.
  2. 22. Til dressingen: Tilsett en klype salt i en stor treskål. Gni innsiden av skålen med hvitløksfeddet, bruk saltet som et abrasivt middel. Tilsett ansjosen og mos den med bakkanten av en skje. Tilsett eggeplommen og olivenoljen, og visp det godt sammen. Bland grønnkålen i dressingen og vend det forsiktig slik at det blir dekket.
  3. 33. Til topping: Bland brødsmulene med parmesan og persille, og strø det over salaten.