
Thailandske svin-tacos
Lær hvordan du lager deilige thai pork tacos med krydret svinekjøtt, friske grønnsaker og smakfulle sauser. Perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 pund svinekjøttskulder
- Én 400-gram boks med kokosmelk
- 3 spiseskjeer thai rød chili paste
- 1 spiseskje revet ingefær
- 2 teskjeer salt
- 8 kaffirlimeblader
- 6 hvitløksfedd, skrellet
- 4 stilker sitrongress, kuttet i 2,5 cm biter (bare den lyse delen)
- 6 kopper strimlet kål
- 1 kopp majones
- 1 spiseskje agavesirup
- 1 spiseskje mirin
- 4 tomater, finhakket
- 4 til 6 jalapeños, finhakket
- 1 løk, finhakket
- Mais tortillas, til servering
- Friske korianderblader, til servering
Fremgangsmåte
- 1For svinekjøttet: Forvarm ovnen til 150 grader Celsius. Legg svinekjøttet, kokosmelk, chilipasta, ingefær, salt, limeblader, hvitløk og sitrongress i en stor støpejernsgryte. Hell i 2,5 dl vann og dekk godt til. Stek til det er mørt og kan deles med en gaffel, ca. 4 timer. Riv kjøttet i biter.
- 2For coleslaw: Bland kål, majones, agavesirup og mirin rett før servering for å bevare sprøheten.
- 3For pico de gallo: Bland tomater, jalapeños og løk sammen.
- 4Varm opp mais-tortillas i en stekepanne og legg ca. 3 ss revet svinekjøtt på hver. Topp med litt coleslaw, pico de gallo og koriander.