Dover-sole Meunière

Dover-sole Meunière

Lær hvordan du lager den elegante og smakfulle retten dover sole meuniere. En enkel oppskrift på fersk sjømat med smør, sitron og urter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 til 2 kopper hurtigmiksende mel, for eksempel Wondra
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • En Dover-sole på 1 til 2 pund, skrellet og med ryggskjell fjernet
  • 2 spiseskjeer klarnet smør eller rapsolje
  • 3 unser høyt fettinnhold fransk smør
  • 3 sitroner, presset saft
  • 2 spiseskjeer kapers
  • 2 spiseskjeer ferske persilleblader, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 3Plasser melet i en grunn skål stor nok til hele fisken. Krydre melet med salt og pepper. Vend fisken i melet slik at den blir lett dekket, og sett den til side.
  4. 4I en stekepanne stor nok til å romme hele fisken, varm opp det klarnede smøret over middels høy varme. Når fettet begynner å bli lett røykende, legg fisken i pannen og stek, uten å flytte på den, til den er gyllenbrun, ca. 4 minutter. Snu fisken og gjenta på den andre siden. Overfør fisken til ovnen på et stekebrett med rist. Stek til den er gjennomkokt og gjennomstekt i den tykkeste delen av ryggraden, 8 til 10 minutter.
  5. 5Varm opp den samme stekepannen med det høyt fettinnholdet i smøret til det begynner å bli lett brunt. Tilsett sitronsaften (så mye eller lite du ønsker) for å stoppe kokeprosessen. Tilsett kapers og avslutt med persille. Smak til sausen og krydre eventuelt med mer pepper, men ikke salt, på grunn av kapersene.
  6. 6La fisken hvile, og server den hel med sausen over.