Dover-sole Meunière
Lær hvordan du lager den elegante og smakfulle retten dover sole meuniere. En enkel oppskrift på fersk sjømat med smør, sitron og urter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 til 2 kopper hurtigmiksende mel, for eksempel Wondra
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- En Dover-sole på 1 til 2 pund, skrellet og med ryggskjell fjernet
- 2 spiseskjeer klarnet smør eller rapsolje
- 3 unser høyt fettinnhold fransk smør
- 3 sitroner, presset saft
- 2 spiseskjeer kapers
- 2 spiseskjeer ferske persilleblader, finhakket
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 3Plasser melet i en grunn skål stor nok til hele fisken. Krydre melet med salt og pepper. Vend fisken i melet slik at den blir lett dekket, og sett den til side.
- 4I en stekepanne stor nok til å romme hele fisken, varm opp det klarnede smøret over middels høy varme. Når fettet begynner å bli lett røykende, legg fisken i pannen og stek, uten å flytte på den, til den er gyllenbrun, ca. 4 minutter. Snu fisken og gjenta på den andre siden. Overfør fisken til ovnen på et stekebrett med rist. Stek til den er gjennomkokt og gjennomstekt i den tykkeste delen av ryggraden, 8 til 10 minutter.
- 5Varm opp den samme stekepannen med det høyt fettinnholdet i smøret til det begynner å bli lett brunt. Tilsett sitronsaften (så mye eller lite du ønsker) for å stoppe kokeprosessen. Tilsett kapers og avslutt med persille. Smak til sausen og krydre eventuelt med mer pepper, men ikke salt, på grunn av kapersene.
- 6La fisken hvile, og server den hel med sausen over.




