Tiramisu

Tiramisu

finn en enkel og god oppskrift på tiramisu, perfekt som avslutning på middagen. lær hvordan du lager denne populære italienske desserten hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 8 egg, skilt
  • 2. 1/3 kopp sukker
  • 3. 1 pund mascarpone
  • 4. 1 kopp kremfløte
  • 5. 2 kopper espressokaffe, avkjølt
  • 6. 2/3 kopp brandy
  • 7. 30 ladyfingers
  • 8. 2 unser bittersøt sjokolade, revet
  • 9. Siktet kakaopulver av nederlandsk prosess for pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland eggeplommer og sukker godt. Tilsett mascarpone litt etter litt i eggeplommeblandingen, og rør til det er jevnt. Sett til side. I en separat bolle, pisk kremfløten til stive topper. Sett til side. I en annen bolle, pisk eggehvitene til stive topper. Sett til side. Vend den piskede kremen inn i eggeplommeblandingen, og vend deretter inn eggehvitene forsiktig. Fordel omtrent en tredjedel av kremblandingen i bunnen av en glassform eller serveringsskål på 4-6 liter.
  2. 22. Hell espressokaffe i en stor blandebolle. Dypp raskt en ladyfinger i espressen, og legg den i bakeformen oppå kremblandingen. Strø over revet sjokolade. Fortsett på denne måten, og legg ladyfingrene side om side for å dekke bunnen av formen. Legg en ny tredjedel av kremblandingen oppå de gjennomvåte kjeksene. Dekk dette med et nytt lag av espresso-imbibede ladyfingers. Topp med resten av kremblandingen og revet sjokolade. Sikt det siste laget med kremblanding med revet sjokolade og kakaopulver. Sett kaldt i 2 timer for å stivne.