Hvitløkkylling og fruktstuing

Hvitløkkylling og fruktstuing

oppskrift på hvitløk kylling og frukt ragout — en smakfull og enkel rett som kombinerer frukt med saftig kylling, perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 ss olivenolje
  • 2. 8 benfrie, skinnløse kyllinglår
  • 3. 1/4 kopp hakket gul løk
  • 4. 1/4 kopp finhakket hvitløk
  • 5. 1 boks (400 g) kyllingbuljong
  • 6. 1 ss fersk revet ingefærrot
  • 7. 1/4 ts allehånde
  • 8. 1/4 ts malt nellik
  • 9. 1/2 ts grovt kosher-salt
  • 10. 1/4 ts svart pepper
  • 11. 1/8 ts malt chipotle-chili
  • 12. 2 ss fersk sitronjuice
  • 13. 2 ts sennep (gul, ferdiglaget)
  • 14. 1/2 kopp tørkede middelhavs aprikoser, kuttet i 1/2-tommers biter
  • 15. 1/4 kopp rosiner
  • 16. 2 ss søtede tørkede tranebær
  • 17. 1/4 kopp appelsinlikør (anbefalt: Cointreau)
  • 18. 1/4 kopp hakkede, ristet valnøtter

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og tilsett olivenolje. Når oljen er varm, legg i kyllinglår og kok, snu av og til, i omtrent 12 minutter, eller til kyllingen er gyllenbrun på alle sider og en gaffel lett kan settes inn. Fjern kyllingen fra pannen og la overflødig olje renne av. Legg løk i pannen og sautér på middels varme i 2 minutter; tilsett hvitløk og sautér i ytterligere ett minutt. Hell sakte i kyllingkraften, og skrap bunnen av pannen for å løse opp eventuelle biter som sitter igjen. Når kyllingkraften begynner å boble, tilsett ingefær, allehånde, nellik, salt, svart pepper, chipotle-chili, sitronsaft, sennep, aprikoser, rosiner og tranebær. La det småkoke i 10 minutter, før du legger i kyllingen; la det småkoke videre til kyllingen er kokt og væsken har redusert til en lett sirup, omtrent 15 minutter. Tilsett likøren i stekepannen og kok opp blandingen. Ta av varmen og rør inn hakkede valnøtter. Server over ris.