Porchetta

Porchetta

Lær hvordan du lager en perfekt porchetta med sprø skorpe og saftig kjøtt. En klassisk italiensk rett for helgen eller festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 8 unser pancetta, finhakket
  • 2. 10 fedd hvitløk, finhakket
  • 3. Revet skall av 3 sitroner
  • 4. Revet skall av 1 appelsin
  • 5. 1/2 kopp hakket fersk flatbladpersille
  • 6. Bladene fra 4 kvister fersk rosmarin, hakket
  • 7. Kosher-salt
  • 8. 2 spiseskjeer knuste rød pepperflak
  • 9. 2 spiseskjeer skylte kapers, hakket
  • 10. 1 fersk skinnfri, benfri skinke på 4,5–5,5 kg, smørflidd

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. Legg pancettan i en food processor og puls til den danner en pasta. Overfør til en bolle og bland inn for hånd hvitløk, sitrusskall, persille, rosmarin, rød pepperflak, kapers og 2 spiseskjeer salt til det er godt blandet.
  3. 33. Legg skinke med kjøttsiden opp på et skjærebrett og skjær i kjøttet med spissen av en skarp kniv omtrent hver tomme i et kryssmønster. Gni pancettapastaen inn i kjøttet, og pass på å få den godt inn i skjæremønstrene. Vend skinken og skjær i skinnet med kniven som du gjorde med kjøttet. Rull skinken sammen med skinnsiden ut og fest den med kjøkkenhyssing. Krydre skinnet lett med salt.
  4. 44. Legg svinekjøttet i en stekeform og sett det inn i ovnen for å steke i 2 timer.
  5. 55. Øk ovnstemperaturen til 200 grader Celsius og stek til svinekjøttet har en innvendig temperatur på 77 grader Celsius og skinnet er sprøtt og fint, omtrent 1 time og 30 minutter.
  6. 66. Ta ut av ovnen og la hvile i 30 minutter. Skjær porchettaen i tynne skiver før servering.
  7. 77. Fotograf: Yunhee Kim