
Porchetta
Lær hvordan du lager en perfekt porchetta med sprø skorpe og saftig kjøtt. En klassisk italiensk rett for helgen eller festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. Legg pancettan i en food processor og puls til den danner en pasta. Overfør til en bolle og bland inn for hånd hvitløk, sitrusskall, persille, rosmarin, rød pepperflak, kapers og 2 spiseskjeer salt til det er godt blandet.
- 33. Legg skinke med kjøttsiden opp på et skjærebrett og skjær i kjøttet med spissen av en skarp kniv omtrent hver tomme i et kryssmønster. Gni pancettapastaen inn i kjøttet, og pass på å få den godt inn i skjæremønstrene. Vend skinken og skjær i skinnet med kniven som du gjorde med kjøttet. Rull skinken sammen med skinnsiden ut og fest den med kjøkkenhyssing. Krydre skinnet lett med salt.
- 44. Legg svinekjøttet i en stekeform og sett det inn i ovnen for å steke i 2 timer.
- 55. Øk ovnstemperaturen til 200 grader Celsius og stek til svinekjøttet har en innvendig temperatur på 77 grader Celsius og skinnet er sprøtt og fint, omtrent 1 time og 30 minutter.
- 66. Ta ut av ovnen og la hvile i 30 minutter. Skjær porchettaen i tynne skiver før servering.
- 77. Fotograf: Yunhee Kim