Hello Fresh Mobile Banner
Meksikansk kyllingsuppe

Meksikansk kyllingsuppe

Lær hvordan du lager en deilig mexican chicken soup med denne enkle oppskriften. Perfekt for kalde dager og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 hele kyllingbryst, med bein og skinn
  • 2. God olivenolje
  • 3. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 4. 2 kopper hakket løk (2 løk)
  • 5. 1 kopp hakket selleri (2 stilker)
  • 6. 2 kopper hakket gulrot (4 gulrøtter)
  • 7. 4 store hvitløksfedd, hakket
  • 8. 2 ½ kvart kyllingkraft, helst hjemmelaget
  • 9. 1 (28-ounce) boks hele tomater i puré, knuste
  • 10. 2 til 4 jalapeñopepper, frøet og hakket
  • 11. 1 teskje malt spisskummen
  • 12. 1 teskje malt korianderfrø
  • 13. ¼ til ½ kopp hakket fersk koriander, valgfritt
  • 14. 6 (15 cm) ferske hvite mais tortillas

Fremgangsmåte

  1. 11. Til servering: skivet avokado, rømme, revet Cheddar-ost og tortillachips
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  3. 33. Plasser kyllingbrystene med skinnsiden opp på et stekebrett. Gni dem inn med olivenolje, strø over salt og pepper, og stek i 35 til 40 minutter, til de er gjennomstekte. Når kyllingen er avkjølt nok til å håndteres, fjern skinn og bein, og riv kjøttet i biter. Dekk til og sett til side.
  4. 44. I mellomtiden, varm opp 3 spiseskjeer olivenolje i en stor gryte eller en nederlandsk ovn. Tilsett løk, selleri og gulrøtter, og la det koke på middels lav varme i 10 minutter, eller til løken begynner å bli brun. Tilsett hvitløk og kok i 30 sekunder. Hell i kyllingkraften, tomater med puré, jalapeños, spisskummen, koriander, 1 spiseskje salt (avhengig av saltinnholdet i kyllingkraften), 1 teskje pepper, og korianderbladene, hvis du bruker det. Kutt tortillalefsene i to, deretter i tverrsnitt i 1/2-tommers strimler, og ha dem i suppen. Kok opp suppen, senk deretter varmen og la den småkoke i 25 minutter. Tilsett den revne kyllingen og smak til med salt og pepper. Server suppen varm, toppet med skivet avokado, en klatt rømme, revet Cheddar-ost og knuste tortillachips.