
Meksikansk kyllingsuppe
Lær hvordan du lager en deilig mexican chicken soup med denne enkle oppskriften. Perfekt for kalde dager og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 hele kyllingbryst, med bein og skinn
- 2. God olivenolje
- 3. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 4. 2 kopper hakket løk (2 løk)
- 5. 1 kopp hakket selleri (2 stilker)
- 6. 2 kopper hakket gulrot (4 gulrøtter)
- 7. 4 store hvitløksfedd, hakket
- 8. 2 ½ kvart kyllingkraft, helst hjemmelaget
- 9. 1 (28-ounce) boks hele tomater i puré, knuste
- 10. 2 til 4 jalapeñopepper, frøet og hakket
- 11. 1 teskje malt spisskummen
- 12. 1 teskje malt korianderfrø
- 13. ¼ til ½ kopp hakket fersk koriander, valgfritt
- 14. 6 (15 cm) ferske hvite mais tortillas
Fremgangsmåte
- 11. Til servering: skivet avokado, rømme, revet Cheddar-ost og tortillachips
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 33. Plasser kyllingbrystene med skinnsiden opp på et stekebrett. Gni dem inn med olivenolje, strø over salt og pepper, og stek i 35 til 40 minutter, til de er gjennomstekte. Når kyllingen er avkjølt nok til å håndteres, fjern skinn og bein, og riv kjøttet i biter. Dekk til og sett til side.
- 44. I mellomtiden, varm opp 3 spiseskjeer olivenolje i en stor gryte eller en nederlandsk ovn. Tilsett løk, selleri og gulrøtter, og la det koke på middels lav varme i 10 minutter, eller til løken begynner å bli brun. Tilsett hvitløk og kok i 30 sekunder. Hell i kyllingkraften, tomater med puré, jalapeños, spisskummen, koriander, 1 spiseskje salt (avhengig av saltinnholdet i kyllingkraften), 1 teskje pepper, og korianderbladene, hvis du bruker det. Kutt tortillalefsene i to, deretter i tverrsnitt i 1/2-tommers strimler, og ha dem i suppen. Kok opp suppen, senk deretter varmen og la den småkoke i 25 minutter. Tilsett den revne kyllingen og smak til med salt og pepper. Server suppen varm, toppet med skivet avokado, en klatt rømme, revet Cheddar-ost og knuste tortillachips.