
Caesarsalat med hjemmelaget dressing
Lær hvordan du lager en klassisk caesar salat med en deilig, hjemmelaget dressing. Perfekt for en lett forrett eller sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 33. Til Caesar-dressingen: Pisk eggeplommene i en stor blandebolle. Tilsett sitronsaft, Worcestershire-saus, ansjos og hvitløk, og visp for å blande. Hell langsomt i olivenoljen mens du visper, til blandingen emulsifiserer. Krydre med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet til den skal brukes.
- 44. Til krutongene: Skjær baguetten i en vinkel for å lage tynne, ovale skiver på ca. 0,5 cm tykkelse. Legg skivene jevnt fordelt på et stort stekebrett. Pensle brødet med olivenolje og dryss over parmesan og timian. Krydre med salt og pepper. Stek til parmesanen er smeltet og krutongene er gyldne rundt kantene, ca. 5 til 7 minutter. Ta ut av ovnen og la avkjøle. Oppbevar i en lufttett beholder hvis de ikke skal brukes med en gang.
- 55. Til salaten: Fjern kjernen fra romaine-salatbladene og trim den øverste 1/2 tomme av bladene. Føn ut bladene på et serveringsfat (eller hakk dem i 1,5 cm biter hvis du foretrekker det). Strø parmesan over salaten og hell dressingen over. Topp med 2 til 3 krutonger per tallerken og server.