
Sellerirot- og potetmos med pepperrot
Lær hvordan du lager en kremet sellerirot- og potetmos med et hint av horseradish. Perfekt som tilbehør til vintermiddagen eller festmåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: vinter
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Legg sellerirot og poteter i en middels stor kjele og dekk med kaldt vann; tilsett en teskje salt. Kok opp over middels varme og la det småkoke i 15 til 20 minutter, til selleriroten og potetene er veldig møre. Sil av vannet fra grønnsakene og kjør dem gjennom en food mill eller en presse i en stor bolle. Rør inn fløte, smør og pepperrot til fløten er absorbert og blandingen er jevn. Krydre med kosher-salt og pepper, og pynt med hakket gressløk. Drypp over en god dose olivenolje og server.