Sellerirot- og potetmos med pepperrot

Sellerirot- og potetmos med pepperrot

Lær hvordan du lager en kremet sellerirot- og potetmos med et hint av horseradish. Perfekt som tilbehør til vintermiddagen eller festmåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: vinter

Ingredienser

  • 1. 2 sellerirotter (ca. 700 gram hver), skrelt og skåret i 1-tommers terninger
  • 2. 3 pund bakepoteter, skrelt og skåret i 1-tommers terninger
  • 3. 1 teskje salt, pluss kosher-salt og nykvernet svart pepper til krydring
  • 4. 1/2 kopp kremfløte
  • 5. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør
  • 6. 1 spiseskje revet fersk eller ferdig horseradish
  • 7. Hakket fersk gressløk til pynt
  • 8. Ekstra virgin olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Legg sellerirot og poteter i en middels stor kjele og dekk med kaldt vann; tilsett en teskje salt. Kok opp over middels varme og la det småkoke i 15 til 20 minutter, til selleriroten og potetene er veldig møre. Sil av vannet fra grønnsakene og kjør dem gjennom en food mill eller en presse i en stor bolle. Rør inn fløte, smør og pepperrot til fløten er absorbert og blandingen er jevn. Krydre med kosher-salt og pepper, og pynt med hakket gressløk. Drypp over en god dose olivenolje og server.