
Sellerirot- og potetmos med pepperrot
Lær hvordan du lager en kremet sellerirot- og potetmos med et hint av horseradish. Perfekt som tilbehør til vintermiddagen eller festmåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: vinter
Ingredienser
- 1. 2 sellerirotter (ca. 700 gram hver), skrelt og skåret i 1-tommers terninger
- 2. 3 pund bakepoteter, skrelt og skåret i 1-tommers terninger
- 3. 1 teskje salt, pluss kosher-salt og nykvernet svart pepper til krydring
- 4. 1/2 kopp kremfløte
- 5. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør
- 6. 1 spiseskje revet fersk eller ferdig horseradish
- 7. Hakket fersk gressløk til pynt
- 8. Ekstra virgin olivenolje
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Legg sellerirot og poteter i en middels stor kjele og dekk med kaldt vann; tilsett en teskje salt. Kok opp over middels varme og la det småkoke i 15 til 20 minutter, til selleriroten og potetene er veldig møre. Sil av vannet fra grønnsakene og kjør dem gjennom en food mill eller en presse i en stor bolle. Rør inn fløte, smør og pepperrot til fløten er absorbert og blandingen er jevn. Krydre med kosher-salt og pepper, og pynt med hakket gressløk. Drypp over en god dose olivenolje og server.