Stekt rekesalat med sauterte villløk og sylteagurdsvinaigrette

Stekt rekesalat med sauterte villløk og sylteagurdsvinaigrette

oppskrift på en frisk og smakfull salat med seared shrimp, sauterte løpstikke og syltet vinaigrette, perfekt for sommermåltidet

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskje hvitvinseddik
  • 2. Saften av 1 sitron
  • 3. 1 spiseskje honning
  • 4. 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 5. 1/2 kopp ekstra jomfrolivenolje
  • 6. 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 7. 2 mellomstore dillpickles, endene fjernet, delt på langs og skåret i tynne skiver
  • 8. 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 9. 12 (U-10) reker, 450–570 gram, skrelte og rensede
  • 10. Kosher-salt og nykvernet hvit pepper
  • 11. 2 spiseskjeer ekstra jomfrolivenolje
  • 12. 24 vårløk (eller erstatning med vårløk), endene fjernet, vasket og tørket

Fremgangsmåte

  1. 11. 2 appelsiner, skrelt og delt i båter
  2. 22. Lag dressingen: I en bolle, bland hvitvinseddik, sitronsaft, honning og sennep. Visp for å blande. Krydre med salt og pepper, etter smak. Rør sakte inn olivenolje og vegetabilsk olje. Rør inn sylteagurkene og smak til med krydder. Sett til side.
  3. 33. Kok rekene: Varm opp en stor stekepanne på middels varme, og tilsett vegetabilsk olje. Krydre rekene på begge sider med salt og pepper, etter smak. Når oljen begynner å bli lett røykfylt, legg rekene i ett lag. Kok i 1 til 2 minutter, og snu dem deretter. Kok i ytterligere 1 til 2 minutter. Overfør rekene, sammen med litt av oljen fra pannen, til en bolle. Drypp over litt av dressingen og sett til side.
  4. 44. Kok ramsløk: I en stor stekepanne, tilsett olivenolje og ramsløk, og krydre med salt og pepper, etter smak. Stek på høy varme i 30 sekunder, mens du rører konstant for å få ramsløken til å visne. Stek i ytterligere ett minutt, og overfør deretter til en bolle.
  5. 55. Anrett ramsløken på 4 tallerkener og drypp over resten av dressingen. (Alternativt kan du bruke en stor serveringsfat.) Topp hver porsjon med noen reker og appelsinbåter. Server umiddelbart.