Ratatouille

Ratatouille

lær hvordan du lager en enkel og smakfull ratatouille. perfekt som hovedrett eller tilbehør. oppskrift for hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp olivenolje, pluss mer etter behov
  • 2. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 3. 1 liten aubergine, hakket
  • 4. 1 zucchini, hakket
  • 5. 1 paprika (rød, grønn eller gul), hakket
  • 6. 1 løk, hakket
  • 7. 3 små tomater, hakket
  • 8. 3 fedd hvitløk, presset
  • 9. 2 teskjeer hakket fersk timian
  • 10. 3 eller 4 blader fersk basilikum, hakket
  • 11. En skvett rødvinseddik

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor panne eller en gryte av typen Dutch oven. Kok grønnsakene én om gangen (separat) i 5 til 7 minutter, tilsett litt mer olje etter behov og krydre med salt i følgende rekkefølge: aubergine, squash, paprika, løk og tomater. Bland alle de kokte grønnsakene i pannen, tilsett hvitløk, timian og basilikum, og la det småkoke forsiktig i 20 minutter. Tilsett en skvett rødvinseddik, krydre med salt og pepper, og slå av varmen. Server varm, lunken eller kald.