
Rostet lammerygg
lær hvordan du lager en perfekt røstek av lammelår med enkle steg. ideell for fest eller søndagsmiddag. enkel oppskrift og tips.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp ferske brødsmuler
- 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 2 spiseskjeer hakket fersk rosmarin
- 1 teskje salt
- 1/4 teskje svart pepper
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 (7-beint) lammerygg, trimmet og franskskåret
- 1 teskje salt
- 1 teskje svart pepper
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 spiseskje Dijon-sennep
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit). Flytt ovnsristen til midten av ovnen.
- 2I en stor bolle, bland brødsmuler, hvitløk, rosmarin, 1 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Tilsett 2 spiseskjeer olivenolje for å fukte blandingen. Sett til side.
- 3Krydre lammeryggen med salt og pepper over hele. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor, tykk, ovnsfast panne over høy varme. Brun lammeryggen i 1 til 2 minutter på alle sider. La den hvile i noen minutter. Pensle lammeryggen med sennep. Rull den i brødsmuleblandingen til den er jevnt dekket. Dekk endene av bena med folie for å forhindre at de blir brent.
- 4Legg lammeryggen med bena ned i pannen. Stek i den forvarmede ovnen i 12 til 18 minutter, avhengig av ønsket stekegrad. Bruk et kjøtttermometer, og mål temperaturen i midten av kjøttet etter 10 til 12 minutter, og fjern kjøttet, eller la det steke lenger, etter smak. La det hvile i 5 til 7 minutter, løst dekket med folie, før du skjærer mellom ribbeina.