Hello Fresh Mobile Banner
Rostet lammerygg

Rostet lammerygg

lær hvordan du lager en perfekt røstek av lammelår med enkle steg. ideell for fest eller søndagsmiddag. enkel oppskrift og tips.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp ferske brødsmuler
  • 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 2 spiseskjeer hakket fersk rosmarin
  • 1 teskje salt
  • 1/4 teskje svart pepper
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 (7-beint) lammerygg, trimmet og franskskåret
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje svart pepper
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 spiseskje Dijon-sennep

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit). Flytt ovnsristen til midten av ovnen.
  2. 2I en stor bolle, bland brødsmuler, hvitløk, rosmarin, 1 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Tilsett 2 spiseskjeer olivenolje for å fukte blandingen. Sett til side.
  3. 3Krydre lammeryggen med salt og pepper over hele. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor, tykk, ovnsfast panne over høy varme. Brun lammeryggen i 1 til 2 minutter på alle sider. La den hvile i noen minutter. Pensle lammeryggen med sennep. Rull den i brødsmuleblandingen til den er jevnt dekket. Dekk endene av bena med folie for å forhindre at de blir brent.
  4. 4Legg lammeryggen med bena ned i pannen. Stek i den forvarmede ovnen i 12 til 18 minutter, avhengig av ønsket stekegrad. Bruk et kjøtttermometer, og mål temperaturen i midten av kjøttet etter 10 til 12 minutter, og fjern kjøttet, eller la det steke lenger, etter smak. La det hvile i 5 til 7 minutter, løst dekket med folie, før du skjærer mellom ribbeina.