Hello Fresh Mobile Banner
Chef Johns klassiske biff stroganoff

Chef Johns klassiske biff stroganoff

oppskrift på chef john's klassiske biff stroganoff. en enkel og smakfull rett som passer perfekt til hverdagen eller helgen. lær hvordan du lager den steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 900 gram storfe chuck-steik, skåret i 1/2 tommer tykke strimler
  • salt og pepper etter smak
  • 1 spiseskje smør
  • 1/2 middels løk, skivet eller hakket
  • 225 gram skivede sopp
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 1/2 spiseskje hvetemel
  • 1/2 kopp hvitvin
  • 4 dl storfebuljong, delt
  • 3/4 kopp crème fraîche
  • 1 spiseskje fersk hakket gressløk
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Gni storfe rikelig med salt og pepper.
  2. 2Varm opp olje i en stor stekepanne på høy varme til den nesten begynner å ryke. Rør inn storfe; kok, under konstant omrøring, i 6-7 minutter, til væsken har fordampet og kjøttet har fått fin farge. Ta kjøttet ut av pannen og sett til side.
  3. 3Rør inn smør, sopp og løk i pannen; kok og rør over middels varme til grønnsakene er lett brunet. Tilsett hvitløk og rør i 30 sekunder. Rør inn mel; kok i 1-2 minutter til det er godt innarbeidet.
  4. 4Rør inn vin og 1 kopp kraft, og skrap bunnen av pannen for å løsne eventuelle brune biter. La det småkoke i 3-4 minutter til sausen tykner.
  5. 5Legg storfe tilbake i pannen. Rør inn den gjenværende koppen med kraft; la det småkoke, og kok på lav varme i omtrent 1 time med lokk, til kjøttet er mørt og sausen er tykk. Rør om hver 20. minutt.
  6. 6Rør inn crème fraîche. Rør inn gressløk. Smak til med salt og pepper.