Hello Fresh Mobile Banner
Tecate Skirt-Steak Tacos

Tecate Skirt-Steak Tacos

Lær hvordan du lager deilige skirt-steak tacos med tecate-øl. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund skirt steak, fjernet sølvhinne, kuttet i 15 cm biter
  • 1 ½ bokser (340 g) lyst lagerøl (for eksempel Tecate)
  • 4 spiseskjeer fersk limejuice, delt
  • 1 teskje kosher-salt, eller mer etter smak
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper, eller mer etter smak
  • 1/4 middels stor løk, hakket
  • 2 hvitløksfedd, tynne skiver
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 2 store plommetomater, kjernet ut
  • 1/2 boks chipotle-chili i adobo, grovhakket
  • 3 spiseskjeer hakket fersk koriander, pluss noen blader til servering
  • 8 ferske mais tortillas
  • Avokadobiter, smuldret Cotija-ost og limebåter (til servering)

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sammen biff, øl, 1 spiseskje limesaft, 1 teskje salt og 1/4 teskje pepper i en plastpose med lukking. Lukk posen; la den stå i kjøleskapet i 3 timer. Kok løk, hvitløk og olje i en liten stekepanne over middels varme til de er myke og gjennomsiktige, ca. 5 minutter. La det avkjøle. Forbered en grill til høy varme (hvis du bruker kullgrill, forbered to varme soner, høy og middels høy). Grill tomatene over høy varme, vend dem av og til, til de er godt forkullede, men fortsatt holder formen, i 6–8 minutter. Senk varmen på grillen til middels høy (eller bruk den midtre sonen hvis du bruker kullgrill). Ta ut steken fra marinaden og tørk den godt. Krydre med salt og pepper, og grill til den er forkullet, ca. 3 minutter på hver side for medium-rare. Overfør til et skjærebrett og la steken hvile i 10 minutter. I mellomtiden, blend løk og hvitløk, tomater, chipotle og de resterende 3 spiseskjeene limesaft i en blender til en jevn saus. Tilsett hakket koriander, krydre med salt, og puls til det er akkurat blandet. Overfør salsaen til en liten bolle. Grill tortillalefser til de er myke og begynner å få brente flekker, ca. 30 sekunder på hver side. Skjær steken mot fibrene i 1/2" (ca. 1,3 cm) tykke skiver. Legg litt av steken på hver tortilla, deretter litt salsa, korianderblader, avocado og Cotija-ost. Server med limebåter til å presse over.