Hello Fresh Mobile Banner
Thailandsk reker curry med et kick

Thailandsk reker curry med et kick

Lær hvordan du lager en smakfull thai shrimps curry med et kick. Enkel oppskrift for en spicy og aromatisk rett som passer for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 24 ubehandlede store reker, skrellet og renset
  • 1/4 teskje salt
  • 1/8 teskje cayennepepper
  • 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 1/2 kopp finhakket rød løk
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 teskjeer fersk revet ingefærrot
  • 1 lime, presset saft
  • 1 (8 unser) pakke ferske sopp i skiver
  • 1 (14,5 unser) boks hakkede tomater fra Hunt's®, drenert
  • 1 kopp kyllingbuljong
  • 1/4 teskje knuste rød pepperflak
  • 1 (14 unser) boks kokosmelk
  • 1 spiseskje fiskesaus
  • 8 blader thai-basilikum, hakket
  • 1 teskje karri pulver
  • 1/4 kopp fersk koriander, hakket (valgfritt)
  • 1 lime, delt i fire (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Strø rekene med salt og cayennepepper.
  2. 2Varm opp olivenolje i en stor panne over middels varme. Tilsett den røde løken og kok i 1 minutt. Tilsett hvitløk og ingefær, og kok i 30 sekunder. Tilsett limesaft og rekene, og kok til rekene blir rosa, ca. 1 minutt på hver side. Overfør rekene til en liten bolle.
  3. 3Hell i hakkede tomater, sopp, kyllingkraft og knust rød pepper i pannen. Kok til soppen begynner å bli myk, ca. 5 minutter. Tilsett kokosmelk, karri, fiskesaus og thai-basilikum. Kok til blandingen er gjennomvarm. Legg rekene tilbake i pannen, og kok i ytterligere 1 minutt.
  4. 4Server med en limeskive og pynt med koriander, hvis ønskelig.