
Paideig
lær hvordan du lager en perfekt pai skorpe med vår enkle oppskrift. ideell for kaker og pai fylt med frukt eller ost.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Slik lager du denne oppskriften.
- 2Plasser smør og talg i fryseren i 15 minutter. Når det er klart til bruk, ta det ut og kutt begge deler i små biter.
- 3I en foodprocessor, kombiner mel og salt ved å pulsere 3 til 4 ganger. Tilsett smør og puls 5 til 6 ganger til teksturen ser smulrete ut. Tilsett talg og puls ytterligere 3 til 4 ganger.
- 4Ta av lokket på foodprocessoren og spray overflaten av blandingen grundig med vann. Sett på lokket igjen og puls 5 ganger. Tilsett mer vann og puls igjen til blandingen holder sammen når du klemmer den.
- 5Legg blandingen i en stor zip-lock pose, klem den sammen til den former en ball, og trykk den ut til en rund skive. Sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
- 6Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 7Plasser to metallpajformer i kjøleskapet for å avkjøle.
- 8Ta deigen ut av kjøleskapet. Kutt langs to sider av plastposen, åpne posen for å eksponere deigen, og strø mel på begge sider. Dekk til igjen med plast og kjevle ut til en sirkel på 25–28 cm (10–11 tommer).
- 9Åpne plasten igjen og strø mel på toppen av deigen. Ta ut pajformene fra kjøleskapet og plasser den første formen opp ned på deigen. Vend alt opp ned og fjern plasten fra bunnen av deigen. Plasser den andre formen opp ned på toppen av deigen og vend igjen. Fjern den første formen.
- 10Trim kantene om nødvendig, men la det være igjen en kant for at marengsen skal feste seg. Prikk hull i deigen med en gaffel og sett den i kjøleskapet i 15 minutter.
- 11Legg et stort ark bakepapir oppå deigen og fyll det med tørre bønner. Trykk bønnene ned i kantene av deigen og stek i ovnen i 10 minutter. Fjern bakepapiret og bønnene, og fortsett å steke til den er gyllen, i omtrent 10 til 15