Grønne bønner og fennikel-ragout

Grønne bønner og fennikel-ragout

Lær hvordan du lager en deilig og sunn grønne bønner og fennikel ragu. En enkel oppskrift som passer til hverdag og helg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: vår

Ingredienser

  • 1. 3 hvitløksfedd, finhakket eller presset
  • 2. 1 ½ kopper hakket løk
  • 3. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 4. 3 store poteter, skåret i 1/2 tommers terninger (ca. 3 ½ kopper)
  • 5. 3 kopper udrensede hakkede friske eller hermetiske tomater (28-ounce boks)
  • 6. 1 teskje tørket timian
  • 7. 1 kopp vann
  • 8. 1 pund grønne bønner
  • 9. 2 kopper skivet fersk fennikel (skiver på ¼ tommels tykkelse)
  • 10. 2 klyper safrantråder
  • 11. 1 ½ teskjeer ferskrevet appelsinskall
  • 12. Saften av ½ sitron
  • 13. Salt og nykvernet svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. I en kjele, surre hvitløk og løk i olivenolje, og rør av og til, til løken er gjennomsiktig. Tilsett potetene og tomatene. Rør inn timian og vann. Dekk til og kok opp, deretter reduser varmen og la det småkoke. Stang grønne bønner og kutt dem i 2,5 cm lange biter. Tilsett bønnene og den skivede fennelknollen i gryten. Rør inn safran, appelsinskall og sitronjuice. La det småkoke, under lokk, i 15 til 20 minutter, og rør av og til, til potetene og de grønne bønnene er møre. Smak til med salt og pepper.
  2. 22. Server med crusty brød og chèvre eller brie.