Alt Hash Brown-kake med sylteagurkede rødløk og vårløk crème fraîche

Alt Hash Brown-kake med sylteagurkede rødløk og vårløk crème fraîche

oppskrift på en smakfull hash brown kake med syltede rødløk og kremet vårløk crème fraîche, perfekt for enhver anledning

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1/2 rødløk, tynne skiver
  • 2. 1/2 kopp fersk limesaft
  • 3. 1/2 kopp hvitvinseddik
  • 4. 2 spiseskjeer sukker
  • 5. 1 teskje kosher-salt
  • 6. 1/2 kopp crème fraîche
  • 7. 2 grønne løk, mørkegrønn og lysgrønn del, tynne skiver
  • 8. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 9. 2 store russetpoteter
  • 10. 1/2 kopp klarnet smør
  • 11. 1 fedd hvitløk, knust
  • 12. 3/4 teskje valmuefrø
  • 13. 3/4 teskje flaket havsalt
  • 14. 3/4 teskje sesamfrø
  • 15. Nykvernet svart pepper
  • 16. Persilleblader

Fremgangsmåte

  1. 11. For løken: Legg de røde løkene i en middels stor bolle. Bland limesaft, eddik, sukker og salt i en liten kjele. Kok opp og la det koke til sukkeret og saltet er oppløst. Ta av varmen og la det avkjøle litt, ca. 5 minutter, før du heller det over løken. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time og opptil 24 timer.
  2. 22. For hash browns: Bland sammen crème fraîche og grønne løk i en liten bolle, og smak til med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet til servering.
  3. 33. Riv potetene med de store hullene på et rivjern. Varm opp halve mengden av den klarte smøret i en 30 cm stor, godt innsmurt støpejernspanne over middels lav varme. Tilsett hvitløk og kok til den er lett gylden på begge sider og har gitt fra seg smak til oljen, ca. 1-2 minutter, deretter fjern og kast hvitløken.
  4. 44. Vend potetene med valmuefrø, salt, sesamfrø og litt pepper. Ha potetene i pannen og rør rundt for å dekke med smør. Bruk en slikkepott, og press forsiktig potetene ut i en flat, rund form, litt mindre enn pannen. La det koke, og rist pannen av og til, til kantene er gylne og sprø, ca. 10 minutter.
  5. 55. Med forsiktighet, bruk store, flate slikkepanner til å snu potetkaken. Hell resten av smøret rundt kantene på potetkaken og fortsett å koke til potetene er sprø på bunnen, ca. 10 minutter. Overfør til et skjærebrett og la det avkjøle i noen minutter. Smør toppen med den forberedte crème fraîche og strø over de sylte løkene. Pynt med persilleblader og skjær i båter før servering.