Kamskjell med eplecider

Kamskjell med eplecider

Oppdag en delikat oppskrift på coquilles st jacques au cidre, perfekt som forrett. En smakfull kombinasjon av sjømat og eplecider som imponerer gjestene.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 kopper kaldt vann
  • 450 gram fiskeben, skylt
  • 4 selleristilker
  • 1 liten purre, revet
  • 1 liten løk, hakket
  • 1 laurbærblad
  • 4 hvit pepperkorn
  • En klype timian
  • 1,1 kg poteter, skrelt og oppbevart i kaldt vann til dekning
  • 3 ss smør
  • Nykvernet hvit pepper
  • 1/2 kopp varm melk
  • 1 ss dill, finhakket
  • 2 ss persille, finhakket
  • 1/2 ts paprika
  • 3/8 kopp siktet mel
  • 1/2 kopp eplecider
  • 450 gram kamskjell
  • Klaret smør
  • 1 boks små soppknapper, drenert
  • 1 sitron, saften
  • Paprika
  • 3 ss revet parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1For Fish Fumet: Legg vann, fiskeben, selleristilker, purre, løk, laurbærblad, pepperkorn og timian i en kjele over middels varme. Kok opp, og la det småkoke i 20 minutter, og skum av jevnlig. Sil av kraften.
  2. 2Sil av vannet fra potetene og kok dem i fersk, saltet vann i 20 minutter. Når de er møre, hell av vannet og ha dem tilbake i samme kjele på lav varme for å la overflødig vann fordampe. Ta kjelen av varmen og mos potetene grundig. Tilsett litt smør, hvit pepper og litt varm melk. Krydre med dill, persille og paprika. Dekk til for å holde dem varme, og sett til side.
  3. 3Til sausen: Smelt resten av smøret i en kjele og rør inn melet. Kok opp, og rør konstant i 3 minutter over lav varme. Tilsett resten av melken og eplecideren, rør godt, og kok opp. La det koke i 3 minutter, og skru ned varmen.
  4. 4I mellomtiden, i en stekepanne, tilsett kamskjellene og ¾ kopp fiskefumet. La det trekke i 6 minutter til kamskjellene er ferdige. Sett kamskjellene til side. Tilsett kokevæsken i sausen og rør. La det småkoke på lav varme.
  5. 5I en annen stekepanne, tilsett noe klarnet smør. Ha i sopp og sitronsaft, og dryss over paprika. La det koke forsiktig. Krydre med hvit pepper. Rør soppen inn i sausen. Hell sausen over i pannen med kamskjellene.
  6. 6Forvarm grillen. For å servere, dekk sidene av en varmebestandig serveringsfat eller form med noe av potetmosen, og hell over kamskjell- og soppsausen. Ha resten av potetmosen i en sprøytepose og pip opp potetene rundt kanten. Strø over ost og sett under grillen til det blir brunt, ca. 4 minutter