
Lette kyllingenchiladas
oppskrift på lett kylling enchiladas som er enkel å lage, smakfull og perfekt for en rask middag. ideell for sommer- eller helårsmåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett jalapeño, hvitløk, timian og halvparten av løken. Kok under omrøring til det er mykt, ca. 3 minutter. Tilsett kyllingen, 1 teskje salt og ¾ kopp vann. Kok opp, dekk til og la det småkoke til kyllingen er mør, ca. 6 minutter.
- 22. Ta kyllingen ut på en tallerken. Hell kokevæsken og grønnsakene over i en blender; tilsett tomater og allehånde og kjør til en jevn puré med lokket på gløtt. Rens stekepannen, tilsett resten av olivenoljen og varm opp over middels høy varme. Hell i tomatblandingen og kok til den er litt redusert, ca. 6 minutter. Hell over i en ildfast form.
- 33. Pensle tortillalefsene med olivenolje og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett; stek i 5 minutter. Riv kyllingen i biter. Legg kylling og ost på hver tortilla, rull sammen og plasser i den ildfaste formen med skjøten ned, og skje litt saus over. Stek til osten smelter, ca. 4 minutter.
- 44. Bland urtene, resten av løken og salt etter smak. Strø over retten.
- 55. Per porsjon: Kalorier 452; Fett 23 g (mettede 9 g); Kolesterol 74 mg; Natrium 852 mg; Karbohydrater 35 g; Fiber 4 g; Protein 27 g
- 66. Fotograf: Andrew Purcell