
Lette kyllingenchiladas
oppskrift på lett kylling enchiladas som er enkel å lage, smakfull og perfekt for en rask middag. ideell for sommer- eller helårsmåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 2 ss ekstra jomfrolivenolje, pluss litt til pensling
- 1 til 2 jalapeñopepper, uten frø og skivet
- 3 fedd hvitløk, knust
- 1/2 ts tørket timian eller 1 1/2 ts fersk timian
- 1 middels stor hvit løk, finhakket
- 225 gram skinn- og benfri kyllingbryst, delt på langs
- Kosher-salt
- 3 til 4 tomater (ca. 680 gram), kjernet og grovhakket
- 1/2 ts malt allspice
- 8 mais tortillas
- 1 1/2 kopp revet muensterost (ca. 170 gram)
- 1 kopp fersk persille og koriander, hakket
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett jalapeño, hvitløk, timian og halvparten av løken. Kok under omrøring til det er mykt, ca. 3 minutter. Tilsett kyllingen, 1 teskje salt og ¾ kopp vann. Kok opp, dekk til og la det småkoke til kyllingen er mør, ca. 6 minutter.
- 2Ta kyllingen ut på en tallerken. Hell kokevæsken og grønnsakene over i en blender; tilsett tomater og allehånde og kjør til en jevn puré med lokket på gløtt. Rens stekepannen, tilsett resten av olivenoljen og varm opp over middels høy varme. Hell i tomatblandingen og kok til den er litt redusert, ca. 6 minutter. Hell over i en ildfast form.
- 3Pensle tortillalefsene med olivenolje og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett; stek i 5 minutter. Riv kyllingen i biter. Legg kylling og ost på hver tortilla, rull sammen og plasser i den ildfaste formen med skjøten ned, og skje litt saus over. Stek til osten smelter, ca. 4 minutter.
- 4Bland urtene, resten av løken og salt etter smak. Strø over retten.
- 5Per porsjon: Kalorier 452; Fett 23 g (mettede 9 g); Kolesterol 74 mg; Natrium 852 mg; Karbohydrater 35 g; Fiber 4 g; Protein 27 g
- 6Fotograf: Andrew Purcell