
Sørlige kjeks
Lær hvordan du lager klassiske southern biscuits med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller som tilbehør til middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1, 2 kopper mel
- 2. 4 teskjeer bakepulver
- 3. 1/4 teskje natron
- 4. 3/4 teskje salt
- 5. 2 spiseskjeer smør
- 6. 2 spiseskjeer fettstoff
- 7. 1 kopp kulturmelk, kald
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
- 3I en stor bakebolle, bland mel, bakepulver, natron og salt.
- 4Bruk fingertuppene til å gni inn smør og fettstoffer i de tørre ingrediensene til blandingen ser ut som smuler. (Jo raskere, desto bedre – du vil ikke at fettet skal smelte.)
- 5Lag en fordypning i midten og hell i den kalde kulturmelken.
- 6Rør forsiktig til deigen akkurat samler seg.
- 7Deigen vil være veldig klissete.
- 8Vend deigen ut på en melet overflate, strø litt mel over, og brett den forsiktig over seg selv 5 eller 6 ganger.
- 9Trykk den ut til en runding ca. 2,5 cm tykk.
- 10Bruk en utstikker på 5 cm for å stikke ut kjeks, og pass på å presse rett ned gjennom deigen.
- 11Plasser kjeksene på bakepapirkledd stekebrett slik at de akkurat berører hverandre.
- 12Samle sammen restdeigen og arbeid den så lite som mulig, og fortsett å stikke ut kjeks. (Kjeks fra den andre runden vil ikke bli like luftige som de første, men det er livet.)
- 13Stek til kjeksene er høye og har en lys gylden farge på toppen, ca. 15 til 20 minutter.