Sørlige kjeks

Sørlige kjeks

Lær hvordan du lager klassiske southern biscuits med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller som tilbehør til middagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1, 2 kopper mel
  • 2. 4 teskjeer bakepulver
  • 3. 1/4 teskje natron
  • 4. 3/4 teskje salt
  • 5. 2 spiseskjeer smør
  • 6. 2 spiseskjeer fettstoff
  • 7. 1 kopp kulturmelk, kald

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
  3. 3I en stor bakebolle, bland mel, bakepulver, natron og salt.
  4. 4Bruk fingertuppene til å gni inn smør og fettstoffer i de tørre ingrediensene til blandingen ser ut som smuler. (Jo raskere, desto bedre – du vil ikke at fettet skal smelte.)
  5. 5Lag en fordypning i midten og hell i den kalde kulturmelken.
  6. 6Rør forsiktig til deigen akkurat samler seg.
  7. 7Deigen vil være veldig klissete.
  8. 8Vend deigen ut på en melet overflate, strø litt mel over, og brett den forsiktig over seg selv 5 eller 6 ganger.
  9. 9Trykk den ut til en runding ca. 2,5 cm tykk.
  10. 10Bruk en utstikker på 5 cm for å stikke ut kjeks, og pass på å presse rett ned gjennom deigen.
  11. 11Plasser kjeksene på bakepapirkledd stekebrett slik at de akkurat berører hverandre.
  12. 12Samle sammen restdeigen og arbeid den så lite som mulig, og fortsett å stikke ut kjeks. (Kjeks fra den andre runden vil ikke bli like luftige som de første, men det er livet.)
  13. 13Stek til kjeksene er høye og har en lys gylden farge på toppen, ca. 15 til 20 minutter.