Hello Fresh Mobile Banner
Kyllingtacos

Kyllingtacos

lær hvordan du lager deilige kyllingtacos med enkle ingredienser. perfekt for en rask og smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. Oppskrift: Achiote-sitrusmarinade (oppskrift følger)
  • 2. 2. 680 gram kyllinglår og -lårstykker
  • 3. 3. 24 små mais tortillas (oppskrift følger), eller bruk ferdigkjøpte
  • 4. 4. 1 oppskrift Salsa Fresca (oppskrift følger)
  • 5. 5. 2 avokadoer, skrellet og skivet
  • 6. 6. 1/2 bunt koriander, kun blader, hakket
  • 7. 7. 2/3 kopp ferskpresset appelsinjuice
  • 8. 8. 1/4 kopp achiote-pasta
  • 9. 9. 2 til 3 jalapeño-chili, stilket og frøet om ønskelig
  • 10. 10. 7 hvitløksfedd, skrellet
  • 11. 11. 1 spiseskje svarte pepperkorn
  • 12. 12. 1 spiseskje salt
  • 13. 13. 1 bunt koriander, stilker og blader
  • 14. 14. 4 kopper finmalt, dypt gul masa harina
  • 15. 15. 2 3/4 kopper kaldt vann
  • 16. 16. 1 teskje salt
  • 17. 17. 4 mellomstore modne tomater, kjernet og frøet, finhakket
  • 18. 18. 1/4 rød løk, finhakket
  • 19. 19. 2 jalapeño-chili, stilket, frøet og finhakket
  • 20. 20. 1 bunt koriander, kun blader, hakket
  • 21. 21. 2 spiseskjeer limesaft
  • 22. 22. 3/4 teskje salt
  • 23. 23. En klype nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Gni marinaden godt inn over kyllingstykkene. Legg dem i en bolle, dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time eller så lenge som over natten. Forvarm ovnen til 175°C. Ta kyllingstykkene ut av marinaden og overfør dem til en stekeplate. Stek i ca. 40 minutter, eller til kjøttet lett løsner fra benet. Sett kyllingen til side for å avkjøle, og hell kokevæsken fra pannen over i en bolle eller kopp.
  2. 22. Sett kokevæsken i kjøleskapet slik at fettet legger seg øverst. Når kyllingen er avkjølt, fjern og kast skinnet, hvis ønskelig, samt benene, og skjær eller riv kjøttet i bitstørrelse. Sett kyllingen i kjøleskapet hvis du ikke planlegger å bruke den med en gang. Når du er klar til å lage tacos, skum av og kast fettet som har samlet seg på toppen av kokevæsken, og bruk den brune kokevæsken som er igjen til å varme opp kyllingen i en lav ovn.
  3. 33. Dypp en mais-tortilla i litt vann og rist av overflødig vann. Rist en og en i en non-stick panne over middels varme i ca. 1 minutt på hver side. Pakk inn i et kjøkkenhåndkle for å holde den varm mens du dypper og varmer opp resten av tortillasene.
  4. 44. For hver taco, legg to tortillas oppå hverandre. Fordel den varme kyllingen på toppen. Topp med Salsa Fresca, skivet avocado og hakket koriander.
  5. 55. Bland 1/3 kopp av appelsinjuicen, achiote-pastaen, jalapeños, hvitløk, pepperkorn og salt i en blender eller food processor. Kjør til alt er godt most, og pepperkornene er knust. Tilsett korianderen og resten av appelsinjuicen, og kjør til det er jevnt.
  6. 66. Bland alle ingrediensene i en stor bolle og rør godt til det er jevnt. Deigen skal være litt klissete og danne en ball når den presses sammen.