
Kyllingtacos
lær hvordan du lager deilige kyllingtacos med enkle ingredienser. perfekt for en rask og smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. Oppskrift: Achiote-sitrusmarinade (oppskrift følger)
- 2. 2. 680 gram kyllinglår og -lårstykker
- 3. 3. 24 små mais tortillas (oppskrift følger), eller bruk ferdigkjøpte
- 4. 4. 1 oppskrift Salsa Fresca (oppskrift følger)
- 5. 5. 2 avokadoer, skrellet og skivet
- 6. 6. 1/2 bunt koriander, kun blader, hakket
- 7. 7. 2/3 kopp ferskpresset appelsinjuice
- 8. 8. 1/4 kopp achiote-pasta
- 9. 9. 2 til 3 jalapeño-chili, stilket og frøet om ønskelig
- 10. 10. 7 hvitløksfedd, skrellet
- 11. 11. 1 spiseskje svarte pepperkorn
- 12. 12. 1 spiseskje salt
- 13. 13. 1 bunt koriander, stilker og blader
- 14. 14. 4 kopper finmalt, dypt gul masa harina
- 15. 15. 2 3/4 kopper kaldt vann
- 16. 16. 1 teskje salt
- 17. 17. 4 mellomstore modne tomater, kjernet og frøet, finhakket
- 18. 18. 1/4 rød løk, finhakket
- 19. 19. 2 jalapeño-chili, stilket, frøet og finhakket
- 20. 20. 1 bunt koriander, kun blader, hakket
- 21. 21. 2 spiseskjeer limesaft
- 22. 22. 3/4 teskje salt
- 23. 23. En klype nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Gni marinaden godt inn over kyllingstykkene. Legg dem i en bolle, dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time eller så lenge som over natten. Forvarm ovnen til 175°C. Ta kyllingstykkene ut av marinaden og overfør dem til en stekeplate. Stek i ca. 40 minutter, eller til kjøttet lett løsner fra benet. Sett kyllingen til side for å avkjøle, og hell kokevæsken fra pannen over i en bolle eller kopp.
- 22. Sett kokevæsken i kjøleskapet slik at fettet legger seg øverst. Når kyllingen er avkjølt, fjern og kast skinnet, hvis ønskelig, samt benene, og skjær eller riv kjøttet i bitstørrelse. Sett kyllingen i kjøleskapet hvis du ikke planlegger å bruke den med en gang. Når du er klar til å lage tacos, skum av og kast fettet som har samlet seg på toppen av kokevæsken, og bruk den brune kokevæsken som er igjen til å varme opp kyllingen i en lav ovn.
- 33. Dypp en mais-tortilla i litt vann og rist av overflødig vann. Rist en og en i en non-stick panne over middels varme i ca. 1 minutt på hver side. Pakk inn i et kjøkkenhåndkle for å holde den varm mens du dypper og varmer opp resten av tortillasene.
- 44. For hver taco, legg to tortillas oppå hverandre. Fordel den varme kyllingen på toppen. Topp med Salsa Fresca, skivet avocado og hakket koriander.
- 55. Bland 1/3 kopp av appelsinjuicen, achiote-pastaen, jalapeños, hvitløk, pepperkorn og salt i en blender eller food processor. Kjør til alt er godt most, og pepperkornene er knust. Tilsett korianderen og resten av appelsinjuicen, og kjør til det er jevnt.
- 66. Bland alle ingrediensene i en stor bolle og rør godt til det er jevnt. Deigen skal være litt klissete og danne en ball når den presses sammen.