Persille- og ruccolasalat med sopp og parmesanflak

Persille- og ruccolasalat med sopp og parmesanflak

Oppdag en frisk og smakfull italiensk salat med persille, ruccula, sopp og parmesanbånd. Perfekt som forrett eller lett måltid i sommermånedene.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 kopp løst pakket italienske persilleblader, vasket og tørket
  • 2. 1 kopp løst pakket ruccula, vasket og tørket
  • 3. 4 faste hvite dyrkede sopp, skåret i tynne skiver
  • 4. En liten klype salt
  • 5. 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje
  • 6. 1 ½ teskje fersk sitronsaft
  • 7. Nykvernet svart pepper
  • 8. ¼ kopp tynne skiver av rødløk, bløtlagt i isvann i 15 minutter og deretter avrent
  • 9. Parmesanost, skåret i tynne flak med en grønnsakskriver

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle blander du persille, ruccola og sopp med saltet. Tilsett oljen og vend godt. Ha i sitronsaften og vend igjen godt. Krydre med nykvernet svart pepper etter smak. Fordel salaten på tallerkener, og topp hver porsjon med litt av løken og Parmesan-flak.