Mama Jeans kylling- og nudelsuppe

Mama Jeans kylling- og nudelsuppe

Lær hvordan du lager en deilig mama jeans chicken noodle soup. En enkel oppskrift perfekt for kalde dager. Rask å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 2 ss smør
  • 2. 1 ss olivenolje
  • 3. 1 stor Vidalia-løk, hakket
  • 4. 2 selleristilker, halvert på langs og kuttet i 2 cm biter
  • 5. 2 mellomstore gulrøtter, halvert på langs og kuttet i 2 cm biter
  • 6. Salt og nykvernet svart pepper
  • 7. 2 hvitløksfedd, hakket
  • 8. 3 ss hvetemel
  • 9. 6 kopper kyllingkraft
  • 10. 1 laurbærblad
  • 11. En liten dash hot sauce (anbefalt: Tabasco)
  • 12. En liten dash Worcestershire-saus
  • 13. 2 kyllingbryst uten bein og skinn, skåret i biter på størrelse med en munnfull
  • 14. 115 g eggnudler, ca. 1 kopp
  • 15. 115 g frosne erter
  • 16. 1/4 kopp fersk dill, hakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt smøret i en stor nederlandsk ovn over middels varme og tilsett olivenoljen. Ha i løk, selleri og gulrøtter, og la det surre til det er mykt, ca. 4 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak. Rør inn hakket hvitløk og la det surre til det dufter, 1 minutt til. Visp inn melet og rør hyppig til det dekker grønnsakene og danner en jevning. Kok til det får en lys blond farge, ca. 2 minutter. Visp gradvis inn kyllingkraften, og pass på at det ikke dannes klumper. Tilsett laurbærblad, hot sauce og Worcestershire, og krydre med salt og pepper etter smak. La suppen småkoke i 15 minutter for å tykne og utvikle smakene.
  2. 22. Skru ned varmen og tilsett kylling og nudler. Ikke la kyllingen koke, da blir den seig. Ha i erter og dill, og la det småkoke forsiktig i ytterligere 10 minutter.
  3. 33. Smak til med krydder og tilsett mer salt og pepper om nødvendig. Hell suppen over i serveringsskåler og server.