Potetskrellerreker

Potetskrellerreker

oppskrift på potted shrimp, en klassisk forrett med sjømat. enkel å lage, perfekt for selskapsbordet eller som forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 staver usaltet smør
  • 2. 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 3. 225 gram rå, middels store reker, skrelte, rensede og hakkede (ca. 1 kopp)
  • 4. 1/4 kopp tørr hvitvin
  • 5. 1 ss fersk sitronsaft
  • 6. 1/4 ts kosher salt
  • 7. 1 ss hakket flatbladpersille, pluss noen hele blader til pynt
  • 8. Kjeks eller tynne skiver av fransk baguette, ristet, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt alt unntatt 2 spiseskjeer av smøret i en middels stor kjele på middels lav varme uten å koke, ca. 4 minutter, og skum av eventuelt skum som stiger til overflaten. Fjern fra varmen og sett til side.
  2. 22. Smelt de resterende 2 spiseskjeene smør i en middels stor stekepanne på middels varme. Kok hvitløken under omrøring til den er duftende, ca. 1 minutt. Tilsett reken og kok under omrøring til den begynner å bli rosa, ca. 2 minutter. Hell i vinen og kok under omrøring til væsken nesten er fordampet, ca. 3 minutter. Hell i sitronsaften og kok i ytterligere 1 minutt. Rør inn salt og klarnet smør, og fjern fra varmen.
  3. 33. Fordel rekene i en liten ildfast form. Rør inn persillen og hell det smeltede smøret fra stekepannen over rekene, bare så mye at det dekker. Oppbevar eventuelt resterende smør i kjøleskapet. La rekene avkjøle til smøret har stivnet, ca. 2 timer.
  4. 44. Kjør rekeblandingen i en foodprocessor til den er puréaktig. Returner blandingen til den ildfaste formen. Varm opp det reserverte, kalde smøret i mikrobølgeovnen til det er flytende, ca. 10 sekunder. Hell over rekene for å dekke, og sett i kjøleskapet i 3 timer eller over natten.
  5. 55. Ta ut formen fra kjøleskapet 1 time før servering. Server på kjeks eller ristet baguetteskiver, og pynt med ekstra persille.