Orzosalat med sennepsblader og tørkede kirsebær

Orzosalat med sennepsblader og tørkede kirsebær

oppskrift på en frisk og smakfull orzo salat med sennepsgrønne og tørkede kirsebær, perfekt for lette måltider og sommerdager

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 2 kopper kyllingbuljong
  • 2. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 3. 1 liten gul løk, finhakket
  • 4. 2 teskjeer ferske timianblader
  • 5. 1 teskje malt spisskummen
  • 6. 1 ½ kopper orzo-pasta
  • 7. ½ kopp tørkede kirsebær, grovhakket
  • 8. ½ kopp pistasjnøtter, ristet og grovhakket
  • 9. 1 teskje sitronzest
  • 10. ¼ kopp ekstra virgin olivenolje
  • 11. 1 ½ kopper godt pakket sennepsgrønt, skåret i tynne skiver
  • 12. ½ kopp fersk persille, grovhakket, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland kyllingkraften og 1 kopp vann i en liten kjele og la det småkoke. Reduser varmen; hold det på en svak småkoking.
  2. 22. Smelt smøret i en middels stor gryte over middels varme. Tilsett løken og kok til den er myk og gjennomsiktig, ca. 3 til 5 minutter. Rør inn timian, spisskummen og orzo, og rist pastaen lett i 2 til 3 minutter. Hell forsiktig i den småkokende kraften og rør godt. La det småkoke, dekk deretter til gryten og reduser varmen til medium lav. Kok til all væsken er absorbert, ca. 20 minutter. Rør opp med en gaffel.
  3. 33. Vend inn kirsebærene, pistasjnøttene, sitrusskallet, olivenoljen og sennepsbladene. Topp med persille før servering.