Pesto knuste poteter

Pesto knuste poteter

oppskrift på pesto crushed potatoes – smakfulle, enkle poteter med pesto. perfekt som tilbehør eller vegetarrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp lett pakket ferske persilleblader
  • 2. 3 kopper lett pakket ferske basilikumblader
  • 3. 1 kopp rent olivenolje
  • 4. 3 spiseskjeer ristet pinjekjerner
  • 5. 2 teskjeer finhakket hvitløk, delt (omtrent 2 fedd)
  • 6. 1/2 teskje fint salt
  • 7. 1/4 teskje grovkvernet svart pepper
  • 8. 1/2 kopp revet Parmesan
  • 9. 450 gram små Yukon Gold-poteter

Fremgangsmåte

  1. 11. Forbered en bolle med isvann. Kok opp en stor kjele med vann. Legg persille og basilikum i en finmasket sil og dypp den i det kokende vannet, press bladene ned i vannet og rør forsiktig slik at de koker jevnt i omtrent 15 sekunder. Ta opp og dypp direkte i isvann. Sil av vannet umiddelbart, klem ut overflødig vann og hakk grovt.
  2. 22. I en blender, kjør urtene sammen med oljen, 1 spiseskje pinjekjerner, hvitløk, salt og pepper. Når det er godt blandet, tilsett osten og kjør kort bare for å blande det inn. Overfør til en bolle og juster krydderet etter smak.
  3. 33. I en stor kjele fylt til halvparten med kaldt, saltet vann, legg i potetene. Kok opp og la dem småkoke til en liten kniv kan stikkes gjennom midten uten motstand. Sil av vannet gjennom en sil.
  4. 44. I en stor, ikke-reaktiv bolle, legg i potetene og knus dem forsiktig med en gaffel. Tilsett pesto og de resterende pinjekjernene, og bland godt slik at potetene blir jevnt dekket. Sjekk krydderet, server og nyt.