Kanel-sjakkpai

Kanel-sjakkpai

Lær hvordan du lager en deilig cinnamon chess pie med denne enkle oppskriften. Perfekt for søte avslutninger og helgefeiringer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1,5 pund hvetemel
  • 2. 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer sukker
  • 3. 1 teskje salt
  • 4. 1 pund (4 staver) kaldt smør, i terninger
  • 5. 1/4 kopp kremfløte
  • 6. 4 eggeplommer
  • 7. 1 1/2 kopper (3 staver) smør, romtemperert
  • 8. 1 1/3 kopper sukker
  • 9. 4 eggeplommer
  • 10. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 11. 1/4 teskje salt
  • 12. 4 kopper hvetemel
  • 13. Matfarge
  • 14. 2 kopper sukker
  • 15. 5 hele egg pluss 2 eggeplommer
  • 16. 3/4 kopp kulturmelk
  • 17. 2 spiseskjeer finmalt maisenna
  • 18. 1 1/2 spiseskjeer hvetemel
  • 19. 2 teskjeer kanel
  • 20. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 21. 1/4 teskje salt
  • 22. 1/2 kopp brunt smør, avkjølt
  • 23. Non-stick matlagingsspray
  • 24. Hvetemel til utbaking
  • 25. 1 egg, vispet
  • 26. Dragees til pynt
  • 27. Spiselig glitter til pynt
  • 28. Royal icing til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Spesialutstyr: en 23 cm paiform, en kjevle eller gaffel, paivekter eller tørkede bønner, kakeutstikkere.
  3. 33. Til bunnen: I en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpaddle, bland mel, sukker og salt. Når maskinen går, tilsett smør og bland til deigen ligner våt sand.
  4. 4I en liten bolle visper du sammen fløte og eggeplommer, og heller det i maskinen. Pisk til det akkurat er blandet.
  5. 5Hell deigen ut på et rent skjærebrett og del den i to. Bruk hendene til å forme hver del til en disk, pakk dem inn i plastfolie og la dem hvile i kjøleskapet i minst 6 timer eller over natten.
  6. 64. Til kokiedeg: I en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpaddle, pisk smør og sukker til det er godt blandet.
  7. 7Pisk inn eggeplommene én etter én, og tilsett deretter vanilje og salt.
  8. 8Tilsett melet litt etter litt, og bland godt.
  9. 9Del deigen i små porsjoner og farg hver med konditorfarge etter ønske.
  10. 10La deigen hvile i kjøleskapet i 1 time før utbaking.
  11. 11Når du er klar til å dekorere paisen, kjevle ut deigen til ca. 0,6 cm tykk.
  12. 12Bruk kakeutstikkere eller en kniv til å skjære ut dekorasjonsformer.
  13. 13Til fyllet: I en stor bolle visper du sammen sukker, egg og eggeplommer til blandingen blir lys og gyllen.
  14. 14Rør inn kulturmelk, maismel, mel, kanel, vanilje og salt.
  15. 15Mens du visper, heller du sakte i det brunede smøret.
  16. 165. Til paisen: Forvarm ovnen til 200°C.
  17. 17Spray en 23 cm paiform med non-stick spray.
  18. 18Dryss litt mel på en ren arbeidsflate, og legg deigdisken oppå.
  19. 19Bruk en kjevle til å kjevle ut deigen til en stor sirkel, ca.