Kast ned gresskarpai

Kast ned gresskarpai

Lær å lage en smakfull pumpkin pie med denne enkle oppskriften. Perfekt for høstsesongen og enkel å lage for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper finmalt grahamkjeks smuler
  • 6 spiseskjeer smør, smeltet og litt lunkent
  • 1/4 kopp sukker
  • 1/4 teskje malt kanel
  • 2 hele egg
  • 2 eggeplommer
  • 1/4 kopp mørkbrunt sukker
  • 1/4 kopp sukker
  • 3 spiseskjeer smør uten salt, smeltet
  • 1 1/2 kopper gresskarpuré
  • 1 1/2 kopper kremfløte
  • 1 1/4 teskjeer malt kanel
  • 1 teskje malt ingefær
  • 1/2 teskje malt muskatnøtt
  • 1/4 teskje malt nellik
  • 1/2 teskje fint salt
  • 1/2 vaniljestang, delt, frø skrapet ut og satt til side
  • Bourbon-Maple Pisket Fløte
  • 1 1/4 kopper veldig kald kremfløte
  • 2 spiseskjeer Grade B lønnesirup
  • 1 til 2 spiseskjeer bourbon (etter smak)

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2For bunnen:
  3. 3Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  4. 4Tilsett alle ingrediensene til bunnen i en food processor og puls til det er godt blandet; det skal føles som våt sand, og det skal akkurat samle seg.
  5. 5Fordel blandingen jevnt i en 23 cm paiform, bruk fingertuppene eller den flate bunnen av et glass. Trykk blandingen godt nedover bunnen og oppover sidene av formen.
  6. 6Sett formen på midterste rille i ovnen og stek til bunnen er lysbrun og fast å ta på, ca. 10–15 minutter. Ta ut av ovnen og la avkjøle.
  7. 7For fyllet:
  8. 8Forvarm ovnen til 135 grader Celsius.
  9. 9Visp sammen egg, eggeplommer og sukker i en stor bolle. Tilsett smør, gresskar, fløte, krydder, salt og vaniljefrø, og visp til det er godt blandet. Sil blandingen over i en bolle.
  10. 10Hell den silte blandingen i paibunnen og stek til den nesten har stivnet, ca. 1 ½ time. Ta ut av ovnen og la den avkjøles til romtemperatur. Sett den i kjøleskapet til den er kald, hvis ønskelig.
  11. 11Kok's notat: Fyllet gir mer enn det som trengs for å fylle paibunnen. Resten kan fryses ned. Vi laget en dobbel porsjon, og det fylte tre paiformer veldig komfortabelt.
  12. 12Til pisket krem:
  13. 13Bland fløte, vaniljefrø, sirup og bourbon i en stor, avkjølt bolle og pisk til myke topper dannes.
  14. 14Pynt hver enkelt porsjon av paien med en klatt av den piskede kremen før servering.