
Kringle
Lær hvordan du lager en deilig kringle med vår enkle oppskrift. Perfekt til kaffebesøk eller som kake til helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For toppingen:
- 22. For deigen: I et stort målebeger eller en middels stor bolle, strø gjæren i vannet for å myke den opp. Varm opp fløten til 38 grader Celsius (100 grader Fahrenheit) og tilsett den i gjærblandingen sammen med eggeplommene og eggehviten. Visp for å blande.
- 33. I en stor bolle, bland sukker, salt, kardemomme og mel. Bruk en deigskraper eller to kniver, og skjær smøret inn i melet til det er på størrelse med små erter. Denne prosessen kan også gjøres enkelt i en food processor. Tilsett gjærblandingen i de tørre ingrediensene og rør forsiktig til det er godt blandet. Ikke rør for mye, fordi du ikke vil myke opp det kalde smøret. Du skal se små melbelagte smørbiter gjennom hele deigen.
- 44. Overnattingheving: Legg deigen i en oljet bolle og vend den slik at hele deigen er dekket av olje. Dekk til med plastfolie og et godt vasket håndkle, og sett i kjøleskapet i 12 timer eller over natten.
- 55. Forming: Vend deigen ut på en lett oljet arbeidsflate og del den i to. Rull hver del til en 60 cm (24 tommer) stor kvadrat. Brett deigen i to fra topp til bunn, og deretter brett den i to fra side til side for å lage et 30 cm (12 tommer) kvadrat. Dekk med et håndkle og la hvile i 10 minutter.
- 66. Arbeid med én kvadrat av gangen, og rull deigen til et rektangel på 30 x 60 cm (12 x 24 tommer). Fordel halvparten av fyllet jevnt over to tredjedeler av deigen, i et område på 20 x 60 cm (8 x 24 tommer). Brett den delen av deigen uten fyll inn over den midterste tredjedelen av den fylte deigen, og brett deretter den andre tredjedelen inn mot midten, slik at du får et rektangel på 10 x 60