
Tre oste-vegetarlasagne
En deilig oppskrift på tre oste grønnsakslasagne som er perfekt for hele familien. Enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: en 33 x 23 cm ildfast form
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør lett en 33 x 23 cm ildfast form.
- 33. I en stor bolle, bløtlegg nudlene i varmt vann fra springen til de er myke og litt bøyelige; ca. 10 til 15 minutter. Sil av vannet og sett dem til side.
- 44. I en liten mikrobølgeovnsikker bolle, bland sammen 2 ss smør, 1 ts paprika og rød pepperflak. Varm i mikrobølgeovnen i 30 sekunder for å smelte smøret. Tilsett panko, 1/4 kopp revet Parmesan og persille. Bland godt og sett til side.
- 55. I en stor kjele, varm opp olje over middels høy varme. Tilsett forsiktig brokkoli og blomkål. Rør inn squash og zucchini, og en klype salt og pepper. Tilsett 2 ss smør og løk, og la det surre til løken er gjennomsiktig. Visp inn 2 ts knust sort pepper, 1 ts paprika, melk og 1 ss hvitløk. Tilsett melk og grønnsaksbuljong, og smak til med salt. La det småkoke i noen minutter, og rør inn resten av 1/4 kopp revet Parmesan.
- 66. Hell litt av sausen i bunnen av den forberedte formen, legg deretter et lag med nudler, deretter noen grønnsaker og mer saus. Legg et nytt lag med nudler, deretter cottage cheese, grønnsaker, mozzarella og saus igjen. Gjenta dette lagvis, og avslutt med et lag nudler. Hell over resten av sausen og topp med panko-blandingen. Dekk med aluminiumsfolie og stek i 30 til 35 minutter. De siste 10 minuttene, fjern folien for å få en sprøere skorpe. Ta ut av ovnen og la den hvile før du skjærer og serverer.