Sjokolade-ostebrownies
Lær hvordan du lager myke og smakfulle sjokoladeostebrownies. En enkel oppskrift på en rik dessert perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kopp usaltet smør, pluss 1 spiseskje til smøring
- 2. 1 kopp usøtet mørk sjokolade, hakket
- 3. 2 kopper mørkbrunt sukker
- 4. 3 egg
- 5. 1 kopp hvetemel
- 6. 1 kopp ristet valnøtt, hakket
- 7. 1/4 teskje havsalt
- 8. 1 kopp fersk kremet geitost, romtemperert
- 9. 1/2 kopp mørkbrunt sukker
- 10. 1 egg
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en 23 x 33 cm stor ildfast form med 1 spiseskje smør.
- 22. Til røren: Varm opp en dobbel kjele på middels varme. Tilsett smør og sjokolade, og rør til sjokoladen har smeltet. Ta av varmen og la det avkjøle litt. Visp inn brunt sukker og egg. Vend inn mel, valnøtter og salt med en tresleiv.
- 33. Til geitostblandingen: Bland sammen geitost, sukker og egg i en stor bolle med en elektrisk mikser på lav hastighet. Hell brownie-røren i formen, og fordel deretter jevnt skjeer med geitostblandingen over røren. Bruk en kniv til å lage et mønster i overflaten. Stek til en pinne kommer ut ren, ca. 40 minutter. La browniesene avkjøle på en rist, og skjær dem i barer før de settes i kjøleskapet.