Frosne blåbær med sitronkrem
Oppdag oppskriften på minted blåbær med sitronkrem – en forfriskende og enkel dessert perfekt for sommermåltidet. Lær hvordan du lager denne deilige retten steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer vann
- 2. 2 spiseskjeer sukker
- 3. 1/2 pint utvalgte blåbær
- 4. 1 1/2 teskjeer hakkede friske mynteblader
- 5. 1/2 kopp godt avkjølt kremfløte
- 6. 1 teskje finrevet frisk sitronskall
Fremgangsmåte
- 11. I en veldig liten kjele småkoker du vann og 1 spiseskje sukker til sukkeret er oppløst, omtrent ett minutt, og i en liten bolle vender du det forsiktig sammen med blåbær og mynte. La blåbærblandingen avkjøle, dekket, i 15 minutter eller til den er kald. Fordel blåbærene i to martiniglass. I en avkjølt bolle med en elektrisk mikser pisker du krem med den gjenværende spiseskjeen sukker til det akkurat danner stive topper, og vender inn finrevet sitrusskall. Topp blåbærene med sitronkrem.
- 22. I en veldig liten kjele småkoker du vann og 1 spiseskje sukker til sukkeret er oppløst, omtrent ett minutt, og i en liten bolle vender du det forsiktig sammen med blåbær og mynte. La blåbærblandingen avkjøle, dekket, i 15 minutter eller til den er kald. Fordel blåbærene i to martiniglass.
- 33. I en avkjølt bolle med en elektrisk mikser pisker du krem med den gjenværende spiseskjeen sukker til det akkurat danner stive topper, og vender inn finrevet sitrusskall. Topp blåbærene med sitronkrem.