Frosne blåbær med sitronkrem

Frosne blåbær med sitronkrem

Oppdag oppskriften på minted blåbær med sitronkrem – en forfriskende og enkel dessert perfekt for sommermåltidet. Lær hvordan du lager denne deilige retten steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer vann
  • 2. 2 spiseskjeer sukker
  • 3. 1/2 pint utvalgte blåbær
  • 4. 1 1/2 teskjeer hakkede friske mynteblader
  • 5. 1/2 kopp godt avkjølt kremfløte
  • 6. 1 teskje finrevet frisk sitronskall

Fremgangsmåte

  1. 11. I en veldig liten kjele småkoker du vann og 1 spiseskje sukker til sukkeret er oppløst, omtrent ett minutt, og i en liten bolle vender du det forsiktig sammen med blåbær og mynte. La blåbærblandingen avkjøle, dekket, i 15 minutter eller til den er kald. Fordel blåbærene i to martiniglass. I en avkjølt bolle med en elektrisk mikser pisker du krem med den gjenværende spiseskjeen sukker til det akkurat danner stive topper, og vender inn finrevet sitrusskall. Topp blåbærene med sitronkrem.
  2. 22. I en veldig liten kjele småkoker du vann og 1 spiseskje sukker til sukkeret er oppløst, omtrent ett minutt, og i en liten bolle vender du det forsiktig sammen med blåbær og mynte. La blåbærblandingen avkjøle, dekket, i 15 minutter eller til den er kald. Fordel blåbærene i to martiniglass.
  3. 33. I en avkjølt bolle med en elektrisk mikser pisker du krem med den gjenværende spiseskjeen sukker til det akkurat danner stive topper, og vender inn finrevet sitrusskall. Topp blåbærene med sitronkrem.