Sørafrikanske søtpotetfritters

Sørafrikanske søtpotetfritters

oppskrift på sydafrikanske søtpotetfritter. lær hvordan du lager sprø og deilige fritters med søtpotet, perfekt som forrett eller snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Peanøttolje til steking
  • 1 pund søtpoteter, skrellet
  • 1/2 kopp mel
  • 1 egg, pisket
  • Salt og nykvernet svart pepper, etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 5 centimeter olje i en tykk kjele eller frityrgryte til 190 grader Celsius.
  2. 2Riv søtpotetene i en middels stor bolle, dekk dem med kokende vann, og la dem stå i 15 minutter. Sil av vannet, og tilsett deretter de resterende ingrediensene litt etter litt, mens du rører godt slik at alt blander seg jevnt. Du skal få en ganske tykk masse som holder formen når du tar den opp med en spiseskje. Hvis blandingen er for tykk, tilsett litt varmt vann. Hvis den er for tynn, tilsett litt mer mel.
  3. 3Slipp noen spiseskjeer av blandingen forsiktig ned i den varme oljen, og la frityrstegte kaker ligge i 3 til 5 minutter, eller til de flyter opp til overflaten. Vend dem en gang underveis for å sikre at de blir lett brune på hver side. La dem renne av på tørkepapir, og server varme.