Kremet vegansk sopplasagne

Kremet vegansk sopplasagne

Lær hvordan du lager en kremet vegansk sopplasagne som er enkel å lage og perfekt for en smakfull middag. Passer for alle som ønsker en plantebasert rett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Olje av oliven, drueskall, kokosnøtt eller grønnsaksbuljong til steking
  • 2. 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 3. 450 gram sopp, hakket (du kan bruke en blanding av ulike sopptyper)
  • 4. 1 spiseskje tamari eller kokosaminos
  • 5. 1 teskje tørket timian
  • 6. ¾ kopp rå cashewnøtter, bløtlagt i noen timer (overnatting er best), avrent
  • 7. 1 kopp grønnsaksbuljong
  • 8. 2 store neve spinat
  • 9. 280 gram glutenfri lasagne
  • 10. 4 kopper marinara-saus, ferdigkjøpt (en 32-oz krukke) eller hjemmelaget
  • 11. Næringsgjær (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175°C.
  2. 2I en stor stekepanne, varm opp en skvett olje eller grønnsaksbuljong over middels varme. Når pannen er varm, tilsett hvitløk og sautér til den blir aromatisk. Dette tar omtrent ett minutt.
  3. 3Tilsett sopp, tamari og timian. Kok, rør om omtrent hvert minutt, i 6 til 8 minutter eller til soppen slipper væske og det begynner å dannes litt buljong.
  4. 4Kombiner cashewnøtter og grønnsaksbuljong i en blender med høy hastighet, og kjør til blandingen er helt jevn. Dette kan ta opptil 5 minutter, avhengig av blenderens hastighet og kraft.
  5. 5Hell cashew-sausen i pannen med soppen. Skru ned varmen til middels-lav og la det småkoke i et par minutter for å tykne sausen, mens du rører ofte.
  6. 6Tilsett spinat og rør i ett minutt til.
  7. 7Kok lasagnenudlene etter pakkens anvisninger. Pass på å gjøre dette etter at soppsausen er klar, slik at nudlene ikke ligger for lenge og begynner å klebe seg sammen.
  8. 8Fordel en tredjedel av marinara-sausen i bunnen av en 20 x 28 cm ildfast form.
  9. 9Legg et lag med nudler over.
  10. 10Dekk nudlene med halvparten av soppskremen.
  11. 11Legg et nytt lag med nudler.
  12. 12Bruk en tredjedel av marinara-sausen til å dekke disse nudlene.
  13. 13Fordel resten av soppskremen over.
  14. 14Legg på det siste laget med nudler og dekk med resten av marinara-sausen.
  15. 15Dekk lasagnen med aluminiumsfolie og stek i 30 minutter.
  16. 16Fjern folien, dryss over litt næringsgjær hvis du ønsker, og stek i ytterligere 15 minutter.
  17. 17La lasagnen hvile i 5 minutter før servering.