Kremet vegansk sopplasagne
Lær hvordan du lager en kremet vegansk sopplasagne som er enkel å lage og perfekt for en smakfull middag. Passer for alle som ønsker en plantebasert rett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Olje av oliven, drueskall, kokosnøtt eller grønnsaksbuljong til steking
- 2. 3 hvitløksfedd, finhakket
- 3. 450 gram sopp, hakket (du kan bruke en blanding av ulike sopptyper)
- 4. 1 spiseskje tamari eller kokosaminos
- 5. 1 teskje tørket timian
- 6. ¾ kopp rå cashewnøtter, bløtlagt i noen timer (overnatting er best), avrent
- 7. 1 kopp grønnsaksbuljong
- 8. 2 store neve spinat
- 9. 280 gram glutenfri lasagne
- 10. 4 kopper marinara-saus, ferdigkjøpt (en 32-oz krukke) eller hjemmelaget
- 11. Næringsgjær (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C.
- 2I en stor stekepanne, varm opp en skvett olje eller grønnsaksbuljong over middels varme. Når pannen er varm, tilsett hvitløk og sautér til den blir aromatisk. Dette tar omtrent ett minutt.
- 3Tilsett sopp, tamari og timian. Kok, rør om omtrent hvert minutt, i 6 til 8 minutter eller til soppen slipper væske og det begynner å dannes litt buljong.
- 4Kombiner cashewnøtter og grønnsaksbuljong i en blender med høy hastighet, og kjør til blandingen er helt jevn. Dette kan ta opptil 5 minutter, avhengig av blenderens hastighet og kraft.
- 5Hell cashew-sausen i pannen med soppen. Skru ned varmen til middels-lav og la det småkoke i et par minutter for å tykne sausen, mens du rører ofte.
- 6Tilsett spinat og rør i ett minutt til.
- 7Kok lasagnenudlene etter pakkens anvisninger. Pass på å gjøre dette etter at soppsausen er klar, slik at nudlene ikke ligger for lenge og begynner å klebe seg sammen.
- 8Fordel en tredjedel av marinara-sausen i bunnen av en 20 x 28 cm ildfast form.
- 9Legg et lag med nudler over.
- 10Dekk nudlene med halvparten av soppskremen.
- 11Legg et nytt lag med nudler.
- 12Bruk en tredjedel av marinara-sausen til å dekke disse nudlene.
- 13Fordel resten av soppskremen over.
- 14Legg på det siste laget med nudler og dekk med resten av marinara-sausen.
- 15Dekk lasagnen med aluminiumsfolie og stek i 30 minutter.
- 16Fjern folien, dryss over litt næringsgjær hvis du ønsker, og stek i ytterligere 15 minutter.
- 17La lasagnen hvile i 5 minutter før servering.