Pasta e Fagioli Penne med bønner og escarole

Pasta e Fagioli Penne med bønner og escarole

oppskrift på pasta e fagioli penne med bønner og escarole, en smakfull og næringsrik italiensk hovedrett perfekt for enhver anledning

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss litt ekstra til å dryppe over
  • 2. 1 liten løk, hakket
  • 3. 2 mellomstore gulrøtter, hakket
  • 4. 2 stilker selleri, hakket
  • 5. 6 store salvieblader
  • 6. 1 spiseskje ferske timianblader
  • 7. 4 hvitløksfedd
  • 8. 3 kopper kokte borlottibønner
  • 9. Kosher-salt og nykvernet pepper eller 1/4–1/2 teskje knuste rød pepperflak
  • 10. 1 (385 grams) eske fullkornspasta i middels store skaller
  • 11. 1 hode escarole, vasket og blader finhakket (ca. 340 gram)
  • 12. 1 kopp ferskrevet parmesanost
  • 13. 1/4 kopp soltørket tomatpesto, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olivenolje i en stor, dyp stekepanne over middels varme. Tilsett løk, gulrot og selleri, og kok til grønnsakene er lett myke, ca. 5 minutter. Tilsett 1 kopp vann, krydre med salt og pepper, dekk til, og kok til de er møre, ca. 10 minutter.
  2. 22. I mellomtiden finhakk salvie, timian og hvitløk sammen. Rør inn bønner og de hakkede urtene i grønnsakene.
  3. 33. Kok pasta etter anvisning på pakken, i 5 minutter. Tilsett escarole, rør om og kok videre til skallet er al dente, 1–2 minutter til. Sil av vannet.
  4. 44. Ha pasta og escarole i grønnsakene. Rør inn ¾ kopp ost, og krydre med salt og pepper etter smak. Server med revet ost og en klatt tomatpesto, hvis ønskelig.