
Tartar av arktisk ørret med Pelee Island-hvitfiskkaviar, Yukon Gold-pannekake og iskrem med timian og iskrem
oppskrift på en sofistikert tartar av arktisk ørret med pei øy hvitfiskkaviar, servert med yukon gull pannekake og isvin med timian. perfekt for en elegant forrett eller festmåltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: vinter
Ingredienser
- 8 unser skinnfri, benfri Arctic char, finhakket
- 1 unser sjalottløk, finhakket
- 1 unser kapers, finhakket
- 1 ansjostillet, finhakket
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 1/2 teskje hot pepper-saus
- 1 spiseskje finhakket gressløk
- Salt og pepper
- 5 unser varme, voksaktige poteter, som Yukon Gold, moste
- 1 egg
- 1 spiseskje crème fraîche
- 2 spiseskjeer hvetemel
- Salt og pepper
- 1 spiseskje usaltet smør
- 4 unser Inniskillin Ice Wine
- 1/2 teskje plukkede timianblader
- Isbitbrett
- 1 teskje crème fraîche
- 1 teskje kaviar
- Ekstra virgin olivenolje
Fremgangsmåte
- 1For tartaren: Bland kjøtt med sjalottløk, kapers, ansjos og olivenolje. Tilsett sitronsaft, hot pepper-saus og gressløk. Krydre etter smak med salt og pepper.
- 2For pannekaken: Arbeid raskt mens potetene fortsatt er varme (ikke hete!), og rør inn ett egg i potetene til det er godt blandet. Rør inn crème fraîche, deretter mel, og krydre med salt og pepper. Konsistensen skal være litt tykkere enn pannekakesmør. I en støpejernsgryte over middels høy varme, smelt smør og legg i en spiseskje med pannekakerøre. Stek pannekakene i ett og et halvt minutt på hver side. Sett til side på et kjøkkenpapir til de skal serveres.
- 3For iskrem med isvin- og timian-is: I en bolle, visp sammen iskremvin og timianblader kraftig. Hell en unse iskremvin blanding i hver seksjon av isbitformen. Frys i én time eller til det er akkurat frosset. Plasser isen i en liten bolle rett før servering og knus lett med en gaffel.
- 4Med en ringform, plasser tartaren midt på en serveringsplate. Legg den varme pannekaken oppå tartaren, etterfulgt av en teskje crème fraîche og til slutt en teskje kaviar. Strø knust iskremvin-is rundt tartaren, og avslutt med å dryppe litt ekstra jomfruolivenolje rundt retten. Server umiddelbart.