Enkel Quinoa- og pinjekernespilaf

Enkel Quinoa- og pinjekernespilaf

oppskrift på en enkel og smakfull quinoa og pinjekerne pilaf, perfekt for en rask og sunn middag. enkel å lage for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopper fullkornquinoa (ca. 200 gram)
  • 2. 1 3/4 kopper lavsalt kyllingbuljong (helst økologisk)
  • 3. 1/4 teskje kosher salt
  • 4. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 5. 1/3 kopp hakket fersk koriander eller italiensk persille
  • 6. 1/3 kopp pinjekjerner

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser quinoaen i en fin sil. Skyll den under kald, rennende vann i ett helt minutt. Sett til side for å renne av.
  2. 22. Kok opp buljongen, saltet og pepperet i en tykk, middels stor kjele over middels høy varme. Rør inn quinoaen. Dekk til, reduser varmen til middels lav og la det småkoke til quinoaen er mør og all buljongen er absorbert, omtrent 15 minutter. Slå av varmen. La quinoaen stå, fortsatt dekket, i 10 minutter.
  3. 33. I mellomtiden, forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Fordel pinjekjerner på et lite, kantet bakepapirkledd stekebrett. Rist nøttene til de er gylne, og rør av og til, i omtrent 5 minutter. Avkjøl på stekebrettet.
  4. 44. Bland koriander og pinjekjerner inn i quinoaen.