Hello Fresh Mobile Banner
Krydret peanøttsaus

Krydret peanøttsaus

oppskrift på en krydret peanøttsaus som gir en rik og kremet suppe. perfekt for kalde dager og som en næringsrik middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer smør
  • 2 skiver bacon, hakket
  • 1 løk, tynne skiver
  • 1/4 pund søtpotet, skrelt
  • 1/4 teskje hver av malt kanel, chilipulver, spisskummen og cayennepepper
  • 3 kopper kyllingkraft
  • 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 1/2 kopp usøtet peanøttsmør
  • 1/2 kopp rømme
  • Salt og pepper
  • Hakkede gressløk

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smør over middels varme i en kjele på 3 eller 4 liter. Tilsett bacon og stek i et par minutter til, eller til baconet har avgitt noe av fettet. Tilsett løk, dekk til og kok i omtrent 10 minutter, eller til løken er gjennomsiktig. Sjekk løken av og til for å forsikre deg om at den ikke brenner seg. Mens løken koker, skjær søtpoteten i terninger. Når løken er gjennomsiktig, fjern lokket og rør inn søtpotet, krydder og buljong. Dekk til og la det småkoke i 20 minutter, eller til grønnsakene er møre.
  2. 2Hell suppen over i en blender eller food processor. Tilsett tomatpuré og peanøttsmør, og kjør til en jevn puré. Krydre med omtrent 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Du kan forberede suppen opptil 2 til 3 dager i forveien. Varm opp igjen, rør av og til, til suppen er gjennomvarm, og server hver porsjon med rømme og gressløk som garnityr.