
Krydret peanøttsaus
oppskrift på en krydret peanøttsaus som gir en rik og kremet suppe. perfekt for kalde dager og som en næringsrik middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: høst
Ingredienser
- 2 spiseskjeer smør
- 2 skiver bacon, hakket
- 1 løk, tynne skiver
- 1/4 pund søtpotet, skrelt
- 1/4 teskje hver av malt kanel, chilipulver, spisskummen og cayennepepper
- 3 kopper kyllingkraft
- 2 spiseskjeer tomatpuré
- 1/2 kopp usøtet peanøttsmør
- 1/2 kopp rømme
- Salt og pepper
- Hakkede gressløk
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør over middels varme i en kjele på 3 eller 4 liter. Tilsett bacon og stek i et par minutter til, eller til baconet har avgitt noe av fettet. Tilsett løk, dekk til og kok i omtrent 10 minutter, eller til løken er gjennomsiktig. Sjekk løken av og til for å forsikre deg om at den ikke brenner seg. Mens løken koker, skjær søtpoteten i terninger. Når løken er gjennomsiktig, fjern lokket og rør inn søtpotet, krydder og buljong. Dekk til og la det småkoke i 20 minutter, eller til grønnsakene er møre.
- 2Hell suppen over i en blender eller food processor. Tilsett tomatpuré og peanøttsmør, og kjør til en jevn puré. Krydre med omtrent 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Du kan forberede suppen opptil 2 til 3 dager i forveien. Varm opp igjen, rør av og til, til suppen er gjennomvarm, og server hver porsjon med rømme og gressløk som garnityr.