Ricotta

Ricotta

oppdag deilige oppskrifter med ricotta, fra bakverk og desserter til forretter. enkel å lage og perfekt for helårs bruk.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 4 kvart hel ku-melk
  • 2. 2 kopper geitemelk
  • 3. 2 kopper kremfløte (helst ikke ultra-pasteurisert)
  • 4. 5 spiseskjeer fersk sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 11. Ha både melken, fløten og sitronjuicen i en stor, ikke-reaktiv kjele eller gryte. Skru ned varmen til lav og varm opp til 194 grader ved hjelp av et sukkermåler, og pass på at måleren ikke berører bunnen eller sidene av kjelen eller gryten. Dette vil ta omtrent 2 timer. Legg et dørslag eller en liten sil med osteklede i. Når det dannes osteløper på overflaten av væsken, fjern dem med en skje eller hullsleiv og overfør til silen. Skru opp varmen til middels og la det koke i 8 minutter. Skum av litt mer osteløper underveis, til all osteløper er fjernet og bare melkeaktig væske er igjen. La osteløperen renne av i 1 time, før du overfører den til en beholder og setter den i kjøleskapet. Hjemmelaget ricotta vil holde seg fersk i omtrent 4 dager i kjøleskapet og kan brukes i ulike oppskrifter.