Smørbrød uten brød med skinke og ost

Smørbrød uten brød med skinke og ost

en enkel oppskrift på smakfulle utenbrødskinke og ostesmørbrød, perfekt for en rask frokost eller lunsj uten brød

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1 ss rømme
  • 2. 1 ss finhakket gressløk
  • 3. 1 ts Dijon-sennep
  • 4. 1 ts pepperrot
  • 5. Nykvernet svart pepper
  • 6. 1 middels stor jicama, ca. 10 cm bred, skrelt og delt i åtte 1/3-tommers skiver
  • 7. 170 g skivet lavsalt skinke
  • 8. 4 skiver Havarti-ost (ca. 85 g)
  • 9. 2 kopper babyruccola
  • 10. Sylteagurkstaver til servering, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland sammen rømme, gressløk, sennep, pepperrot og noen korn svart pepper i en liten bolle.
  2. 22. Legg fire skiver jicama ut på en arbeidsflate. Smør hver med litt av senneps- og pepperrotssausen, legg på hver en fjerdedel av skinken, en skive ost og omtrent en halv kopp ruccola.
  3. 33. Legg de resterende jicamaskivene over, del dem i to og server med en sylteagurkespyd hvis ønskelig.