Burgeren

Burgeren

Lær hvordan du lager en saftig og velsmakende burger hjemme. En enkel oppskrift som passer til enhver anledning. Perfekt for sommergrilling eller helgekos!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 pund kjøttdeig av storfekjøtt av short rib
  • 2. 1 pund kjøttdeig av storfekjøtt av chuck
  • 3. Druefrø- eller vegetabilsk olje, til steking på takke
  • 4. Kosher-salt
  • 5. 4 moderne burgerbrød, oppskrift følger
  • 6. Burgerfyll, oppskrift følger
  • 7. 4 salatblader, helst Bibb
  • 8. 1 moden tomat, skivet
  • 9. 250 gram potetstivelse
  • 10. 125 gram brødmel
  • 11. 1 spiseskje sukker
  • 12. 2 teskjeer bakepulver
  • 13. 2 teskjeer kosher-salt
  • 14. 1 teskje natron
  • 15. 1 teskje tørket melkepulver
  • 16. 1/4 teskje hvitløkspulver
  • 17. 1 stort egg
  • 18. 6 spiseskjeer usaltet smør, smeltet, pluss mykt smør til stekepannen
  • 19. 4 spiseskjeer hvite sesamfrø
  • 20. 1/3 kopp finhakkede friske gressløk
  • 21. 2 toppede spiseskjeer ketchup
  • 22. 2 toppede spiseskjeer majones
  • 23. 1 toppet spiseskje Dijon-sennep
  • 24. 1/4 kopp sylteagurk i brød og smør
  • 25. 1 toppet spiseskje kapers
  • 26. 1 liten bunt flatbladet persille
  • 27. Kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: en 1-liters iSi kremsiphon, 3 karbon dioksid (CO2) patroner, 6-koppers jumbo-muffinsform.
  2. 22. I en stor bolle, bland forsiktig det malte short rib og chuck. Ta en fjerdedel av blandingen og form forsiktig til en burger som er litt bredere enn burgerbrødene dine. Gjenta, og form 4 like store burgere. Plasser burgerne i kjøleskapet til de er kalde, ca. 30 minutter.
  3. 33. Varm opp en støpejernspanne eller takke til den er veldig varm over middels høy varme. Hvis pannen er godt innarbeidet, er det ikke nødvendig å smøre den med olje, men hvis ikke, drypp litt av oljen i pannen. Krydre burgerne med salt. Legg burgerne forsiktig på den varme pannen og stek til de er brune, ca. 4 minutter på hver side for medium-rare, og krydre burgerne igjen etter å ha snudd dem.
  4. 44. Skjær forsiktig burgerbrødene i to. Smør litt Burger Goop på bunnen og legg burgerne oppå. Topp med salat og tomat. Smør mer Burger Goop på toppen av brødene og lukk burgerne. Server umiddelbart.
  5. 55. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Pensle en 6-koppers jumbo-muffinsform med mykt smør.
  6. 66. Bland potetstivelse, brødmel, sukker, bakepulver, salt, natron, melkepulver og hvitløkspulver i en stor bolle og visp sammen. Fyll en målekopp med 1 1/2 kopper vann; tilsett egget og 2 spiseskjeer av det smeltede smøret, og visp sammen. Hell de våte ingrediensene i de tørre og visp til det er godt blandet. Hell røren i en 1-liters iSi kremsiphon og sett inn 3 karbon dioksidpatroner. Gi den en forsiktig risting og la røren hvile i 10 minutter.
  7. 77. Rist iSi-siphonen igjen, og tøm der